Kungens hemliga möte med barnen mitt i krisen

kungens hemliga möte med barnen

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har lämnat Stockholm, på grund av den rådande coronakrisen. Men de har tät kontakt med sina barn och barnbarn ändå. Nu berättar hovet om de hemliga mötena.

Det är ett allvarligt läge och alla människor behöver nu ta sitt ansvar att minska coronavriusets samhällsspridning. Risken att bli smittad, eller att sprida smittan vidare, är hög och kungafamiljen har därför tvingats göra stora förändringar i sitt arbete.

Nästan alla i kungafamiljen jobbar hemifrån. Kungaparet har lämnat Stockholm och befinner sig för tillfället på sitt weekendslott Stenhammar i Södermanland. Prinsessan Madeleine är fast i Florida och Carl Philip och Sofia sköter sina arbetsuppgifter från hemmet, Villa Solbacken.

Kungaparet har lämnat Stockholm

De enda som egentligen bryter trenden är Victoria och Daniel som hanterar krisen genom att tillskansa sig så mycket information som möjligt. Kronprinsessparet är ute i samhället och besöker forskare och myndighetsföreträdare för att uppdatera sig om viruset.

LÄS MER: KUNGEN OCH SILVIA HAR FLYTT STOCKHOLM

Victoria och kungen arbetar inte tillsammans i nuläget, på grund av den rådande krisen, och kungaparet träffar inte heller sina barnbarn. Däremot håller familjen tät kontakt ändå.

Mötena sker digitalt

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nu att kungafamiljen har möten digitalt. Ett sätt för dem att se och höra varandra, även om de inte kan befinna sig på samma plats i nuläget.

– Världen och Sverige befinner sig i en svår situationen. Det viktiga är att följa myndigheternas rekommendationer för att inte öka smittspridningen. Det är positivt att det fungerar att arbeta digitalt. Den tekniken som man kanske inte använt tidigare fungerar bra, säger Margareta Thorgren.

Foto: TT