Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens ilska mot Chris efter kaosartade scenerna – vägrade ställa upp

24 jul, 2023, 15:30 
Felicia Plåt
Kungen och Chris
Kungafamiljens båttur blev lite dramatisk. Foto: TT

Allt gick inte som kungafamiljen tänkte på båtturen i söndags. Foto: TT

Annons

Solen skiner, himlen är blå, vad de tär skönt att leva då! Så tycker nog många under våra härliga sommarmånader. Det är många som har semester och väljer att åka utomlands, hemestra eller hälsa på nära och kära.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Familjens kaosartade båttur

I kungafamiljen är semester synonym till "besök på Öland". Varje år befinner sig hela skaran på vår avlånga semesterö under sommaren. Här firar de bland annat kronprinsessan Victorias födelsedag med ett stor firande, även kallat "Victoriadagen".

Kungafamiljen har många fina minnen från Öland, men under söndagen var de med om en lite otymplig händelse. Kungen och drottningen tog nämligen med sig Madeleine och Carl Philip med barn och respektive på en båttur under dagen. Men det hela slutade i kaos.

Annons

Ett ögonvittne från Sandvik berättar för Svensk Damtidning om dramat som utspelade sig när kungafamiljen skulle lägga båten i hamnen. Tydligen ska det ha varit lite svårt för den kungliga båten att lägga till ihamnen på grund av att en 80 fots båt hade lagt sig på platsen där de brukar stå.

Kungafamiljen
Här står Chris med händerna i fickorna. Foto: Privat

– Sedan blåste det så de hade lite svårt att lägga till. De stod i 15 minuter och försökte lägga till, berättar vittnet.

Jollen som kapsejsade

Hamnkaptenen hade då dirigerat kungafamiljen att lägga till vid en annan fiskebrygga vid båtklubben. Men det var här det blev lite snett.

Precis när kungafamiljen lyckats lägga båten rätt kom det nämligen en liten enmanna jolle som hade lite problem och kapsejsade precis bakom familjens SÄPO-vakter.

Annons

– Det tog lite tid innan de lyckades få upp den där båten. Då var hela kungafamiljen involverad, de stod där på bryggan och hejade på, berättar vittnet.

Jolle i vattnet
Jollen kapsejsade. Foto: Privat

Chris vägrade hjälpa till

Då kungen och Carl Philip försökte lösa problemet var det inte alla i familjen som gjorde samma sak. En viss Chris O´Neill verkade nämligen stå ganska stilla och o-brydd vid kanten av bryggan.

– Han stod mest och var i vägen, skrattar vittnet.

Stämningen tolkades som stressig då de fick höja rösterna till varandra i blåsten, speciellt Carl Philip och kungen. Men Chris verkade ta det lugnt.

Chris stod med händerna i fickorna och gör ingenting, fortsätter vittnet.

Man kan tänka sig att både kungen och Carl Philip blev irriterade då de inte fick någon hjälpa av Chris, men kanske var det för det bästa om han bara var i vägen. Som tur är så gick det hela bra tillslut med även lite hjälp av kungafamiljens SÄPO-vakter. Sedan begav sig familjen till kiosken för att njuta av lite god glass efter kalabaliken.

Annons