Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Upptäckten på nya bilderna - prins Alexanders stora förändring

24 jul, 2023, 10:30 
Samuel Björn
Nya bilderna på prins Oscar visar upp stora förändringen.
Annons
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!Brand logo
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!

Igår var kungafamiljen med om ett rejält båtdrama när de skulle lägga till vid en brygga i Sandvik, Öland. Säpo fick kallas till platsen för att hjälpa till och Svensk Damtidning kunde publicera flera bilder från händelsen.

På bilderna kunde man också se något annat än själva olyckan - nämligen prins Alexanders stora förändring.

Skillnaden med kronprinsbarnen

I över sju års tid har vi nu fått följt Alexander växa upp i det kungliga rampljuset.

Vid flertalet tillfällen har han charmat och underhålla oss, som exempelvis när han dansade loss i en park i Mjölby med en glädje som verkligen smittade av sig genom kameran.

Annons

Sandy, som Alexander kallas hemma, sticker ut lite i den kungliga familjen. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia här nämligen valt att placera den charmiga prinsen i idylliska Djurgårdsskolan i Stockholm istället för den kungliga grannskolan Campus Manilla, där prins Oscar och prinsessan Estelle går.

Sedan fyra år tillbaka har Alexander också upphört att vara Kunglig Höghet. Detta efter kung Carl XVI Gustafs beslut att slimma ner kungahuset.

Detta innebär att han inte kommer ha rätt till kungligt apanage eller att hans barn i framtiden kommer ärva titeln som prins eller prinsessa. Samtidigt så ger det honom frihet att inte delta på de kungliga officiella programmen samt i framtiden kunna tjäna egna pengar genom arbete.

Stora förändringen

På semesterbilderna på Öland har den unga prinsen på sig en grå hoodie och shorts, och man känner nästan inte igen honom för oj vad han har vuxit!

Prins Alexander och prinsessan Sofia
Prins Alexander är nu inte mycket kortare än mamma Sofia.

Det var ett tag sedan vi såg bilder på den unga prinsen och man märker verkligen nu att han håller på att växa upp, han ser verkligen märkbart vuxnare ut nu jämfört med tiden då han charmade parkbesökare i Mjölby med sina busiga danssteg.

Annons