Kungens ilska – vill stoppa bilderna på Victoria och Daniel

26 mar, 2023, 14:00 

Bilderna som ingen skulle se har läckt ut i pressen. Kungen vill stoppa fotot på kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Kronprinsessan Victoria befinner sig i en alldeles särskild sits. Varje steg hon tar måste hon komma ihåg att hon en dag kommer bli Sveriges drottning, och måste agera därefter.

Men hon kan inte kontrollera allt. Bilder på Victoria och prins Daniel sprids plötsligt i pressen – och kungen rasar fullständigt.

Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!
Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!

Victoria och Daniel syns på hemlig fest

Victoria och Daniel är omåttligt populära tillsammans. De arbetar ständigt i Sveriges tjänst, och har har minst sagt stulit svenska folkets hjärtan. Småstadskillen från Ockelbo har axlat den oväntade rollen med bravur.

Recept.se Nyhetsbrev

Men vi spolar tillbaka bandet. Kronprinsessan är ung, och har blivit god vän med gymägaren Daniel Westling. Känslorna har vuxit sig starkare, och en kärleksrelation inleds. Men det sker i största möjliga hemlighet. Vem vår framtida regent träffar är såklart av stort allmänintresse, och paret försökte hålla det hemligt in i det sista.

Annons

Victorias närmsta vänner, och Daniels föräldrar vet om vad som pågår. Och så vågar de sig till slut ut på fest. Caroline Kreuger fyller år, och hon är Daniels kund på gymmet så det faller sig naturligt att han är bjuden.

– Ingen fick ta några bilder och ingen fick yppa ett ord om vad som hände inne på festen. Jag fick all information om festen, säger Johan T Lindwall som är chefredaktör på Svensk Damtidning.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria bär på golfutrustning 2002
Victoria och Daniel 2002. En av de tidigaste bilderna på paret.

Kungen vill stoppa bilderna på kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Det känns såklart tryggt för paret, att ingen får fotografera dem tillsammans. De dansar och har det kul, och utbyter en kyss. En kyss de sent ska glömma.

– Helt öppet inför alla människor och rakt framför de öppna panoramafönstren. Utanför restaurangen väntade flera fotografer och kyssen fastnade naturligtvis på bild, förklarar Johan T Lindwall.

Annons

Redan dagen efter hamnar bilden på första sidan, till kungens stora förtret. Det är ju inte såhär det går till inom kungliga kretsar, och han visste inte mycket om Ockelbo-killen Daniel förutom att han inte var blåblodig.

– När kungen blir arg så blir han rejält arg. Det här var ett sådant tillfälle, redogör Johan T Lindwall för i boken Victoria - Prinsessa och mamma.

Han utvecklar:

– Men nu var kungen irriterad och ordentligt sur: Victoria på hela förstasidan av en kvällstidning, kyssandes Daniel Westling.

Man kan tänka sig att kungen än idag vill få den händelsen ogjord, men allting slutade ju bra. Men faktum kvarstår att Daniels första tid i den kungliga världen var svår. Idag finns det inga spår kvar av det, och visst är det svårt att föreställa sig kungafamiljen utan Daniel.

Kronprinsessan Victoria ler och klappar, och prins Daniel står bakom.
Prins Daniel är kronprinsessans allra viktigaste stöttepelare.

Foto: TT

Annons