Kungens märkliga beteende mot Silvia – avslöjad av bilden

Kungen och drottning Silvia

Kungen har stått för en minst sagt märklig gest gentemot sin hustru, drottning Silvia.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 35?
Slå på ljud

Kung Carl Gustaf är inte som sin dotter, kronprinsessan Victoria. Hon har alltid varit väldigt öppen med sin kärlek gentemot sin make, prins Daniel. De håller hand, kramar om varandra framför kamerorna, tittar ljuvt på varandra – som vilket kärlekspar som helst.

Men kungen är av den gamla skolan. Han är mer restriktiv med hur han visar sina känslor för drottning Silvia. Men om man bara tittar tillräckligt noga så ser man små ömhetsbevis då och då – även om det senaste kan var i det märkligaste laget för vissa.

Kungens märkliga beteende mot kungen – avslöjad av bilden

Gesten ägde rum när kungen följde med en grupp forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet ut på Skagerrak för att märka en blåfenad tonfisk.

"Tillsammans med SLU-forskarna Gustav Hellström, Tomas Brodin och Andreas Sundelöf, samt SLU:s rektor Maria Wedel och Daniel Melin från Jordbruksverket, fick Kungen vara med när en 224 cm lång tonfisk märktes med en satellitsändare", kan man läsa på hovets hemsida.

Ett självklart uppdrag för kungen, som ju är väldigt mån om det svenska naturlivet. Drottning Silvia var hemma på slottet när maken var ute till sjöss, men då såg kungen till att hans älskade hustru ändå fick vara närvarande, i någon mån.

Forskarna sätter sändare på tonfiskarna för att kunna spåra deras framfart över Atlanten. De stora tonfiskarna har varit borta från svenska vatten i nästan 60 år, så därför är det av extra intresse för naturvetenskapen.

"Varför döptes den med drottningens namn?"

Kungen fick ära att ge sändarfisken ett namn – vilket han gjorde.

"Forskarna döper alltid sina märkta tonfiskar, och på Kungens inrådan döptes dagens tonfisk till Silvia", kan man läsa på hovets hemsida.

Fisken fick en namnskylt, där det mycket riktigt står att den heter Silvia. En bild lades ut på Instagram, och flera skarpsynta följare reagerade direkt.

"Tonfisken Silvia???", skriver en användare.

"Kul att de döpte en av dem till Silvia", skriver en annan.

"Varför döptes den med Drottningens namn?", skriver en tredje.

LÄS MER: Silvia har valt sida – så är relationen till svärsönerna egentligen

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas