Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungens middag igång! Se första bilderna på kungligheterna

11 dec, 2018, 19:43 
Annie-Li Eriksson
Victoria och Daniel på kungens middag.
December är en månad fylld med glitter och glamour för våra kungligheter! Igår var det fest i Blå hallen och ikväll ger kungen middag för alla Nobelpristagare.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet har precis gjort entré till kungens årliga middag som hålls för alla Nobelpristagare på Kungliga slottet. En tradition som pågått sedan 1904 och som kung Oskar II införde.

Karl XI:s galleri

Kvällen inleds med att kungligheterna tar emot och hälsar gästerna välkomna i slottets festsal Vita Havet. Därefter förflyttar sig sällskapet till Karl XI:s galleri där middagen serveras.

Kronprinsessan Victoria verkar ha blivit inspirerad av prinsessan Sofias Nobelklänning och dök upp i en julröd kreation. I håret glittrade prinsessan Lillians diadem som hon även bar under förra årets middag. Diademet såg vi henne också i under lillasysters Madeleines bröllop 2013. Kanske är det ett av hennes favoriter? Hennes ljusblå clutch som används flitigt kommer från Bottega Veneta.

Annons
Kronprinsessan Victoria i en röd klänning på kungens middag.

Prinsessan Sofia glänste också från topp till tå och valde att bära en nudefärgad klänning med transparenta ärmar. Mycket fint!

Prinsessan Sofia i Valerie på kungens middag.

Och drottning Silvia strålade som vanligt, denna gång i sin knallrosa Nobelblåsa från 2003. Den är skapad av designern Jacques Zehnder, som designat den i samarbete med drottningens kammarjungfru Ann Schierenbeck. Tyget kommer från Valentino och är vävt i siden- och ull med lurextrådar. I håret bär drottningen Stråldiademet som vi annars mest brukar se på kronprinsessan Victoria.

Annons
Kungaparet på kungens middag 2018.

Prinsessan Christina valde en lila, elegant klänning som ser ut att vara inspirerad från Indien.

Prinsessan Christina på kungens middag 2018.

Läs också:

Foto: IBL och Patrik C Österberg

Annons