Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens oväntade skämt framför publiken – får alla att skratta

19 aug, 2023, 11:13 
Vendela Lönnqvist
Kungen kan skämta han!
Kungen kan skämta han!

Under kungens tal under firandet säger han något som får publiken att skratta till.

Annons
Här anländer kungen & Silvia till magiska folkfesten på Gripsholms slott!Brand logo
Här anländer kungen & Silvia till magiska folkfesten på Gripsholms slott!

Bara för att man är kung över Sverige, betyder inte det att humor är som bortblåst.

Firandet på Gripsholm

Det fick vi bevis på under firandet på Gripsholm, där det under fredagskvällen uppmärksammades både att det gått hela 500 år sedan Gustav Vasa satte sig på tronen och att vår egna kung i år regerat i 50 år.

Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

På plats fanns flera kända ansikten, bland annat sångerskorna Lena Philipsson och Lisa Nilsson, men också programledaren Fredrik Lindström.

Kungen tackar för kvällen

På scen stod Norrköpings Symfoniorkester för musiken, och under slutet av kvällen passade kungen på att tacka artister, musiker och samtliga inblandade.

– Nu när vi ändå är samlade och jag har fått en mikrofon och har möjligheten att tacka den här fantastiska ensemblen som verkligen har underhållit oss hela kvällen, det har varit fantastiskt roligt.

Annons

Kungens oväntade skämt får publiken att skratta

Han fortsätter sedan med att nämna hur alla på plats förhoppningsvis har lärt sig någonting om vad som har hänt i historien – ett parti som får publiken att skratta gott.

– Historien innehåller så kolossalt mycket spännande saker, och ibland blir man lite förvånad över vad som har hänt, säger kungen till tonerna av publikens skratt.

– Men det är bara historia. Så ni får gå hem, slå upp era böcker, gå in på Youtube och lär er ännu mer och bli ännu mer intresserade av historien för den är fantastisk, uppmanar han innan han tackar för kvällen.

Annons