Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Hellqvist dök inte upp – blev ingen träff med Sofias svärföräldrar

19 aug, 2023, 04:00 
Samuel Björn
Marie Hellqvist
Sofias föräldrar dök inte upp på firandet i Falun.

Inför kungens besök i Dalarna hade många hoppats på att få se prinsessan Sofias föräldrar - men så blev inte fallet.

Annons
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrarBrand logo
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar

Kungen och drottningen är efter sin semester på Öland över sommaren tillbaka i arbete. Igår var kungaparet på plats i Dalarna, närmare bestämt Falun som en del av sin länsturné i samband med firandet av kungens 50 år på tronen.

Många hade hoppats på att också få se Sofias svärföräldrar på plats i och med att deras hemort Älvdalen är belägen i just Dalarna, cirka tolv mil från just Falun.

Folkfest i Falun

Dagen i Falun började med att kungaparet gick åka bergbana upp till hoppbackarna på Lugnet, skidstadion som årligen håller i världscuptävlingar i såväl längdskidor som backhoppning.

Där väntade en hisnande utsikt och info om nystarten av Dalregementet.

Annons
Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf
Innan kungaparet åkte ner igen så hade kungen invigt Dalarnas tredje kungliga bänk, denna gång i blankaste älvdalskvartsit.

Efter besöket vid hoppbackarna väntade lunch innan stadsfesten sattes igång kvart över två med den kungliga kortegen genom stan.

– Ja, det var helt fantastiskt, strålande solsken och så otroligt mycket folk, det var verkligen man ur huse, berättar Lotta Larson från Länsstyrelsen för Svensk Dam.

Efter kortegen höll kungen ett tal, han nämnde bland annat vissa saker som han tyckte extra om med länet och tackade för deras gästfrihet.

– Varmt tack för det fina mottagandet!, sa kungen.

Marie Hellqvist lös med sin frånvaro

Många hade hoppats få en glimt av de annars så skygga föräldrarna till prins Sofia, Marie och Erik Hellqvist.

Annons

Gästlistan till dagen var hemlig in i det sista men tillslut kom svaret.

– Nej, de var inte med, säger kommunikationschefen Lotta Larson till Svensk Dam.

Marie och Erik Hellqvist brukar dyka upp på offentliga tillställningar som rör familjen – till exempel vid barnbarnens dop.

Kungafamiljen
2021 döptes minstingen Julian Drottningholms slottskyrka och då var hela släkten givetvis på plats, däribland paret Hellqvist.

Men senaste gången vi fick en glimt av Sofias föräldrar var nu över åtta månader sedan i november 2022. Då festade Marie till det med döttrarna Sofia och Lina under en konsert med Danny Saucedo på cirkus i Stockholm.

Marie och Erik Hellqvist har sedan länge hålla låg profil och värnat om sitt privatliv. Så vi får fortsätta vänta för att se när vi får en glimt av Sofias svärföräldrar igen.

Annons