Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens sällsynta beslut för familjen – inte skett på 1481 dagar!

28 jul, 2021, 16:04 
AvIndra Nordemar

Nyligen fick vi se hela kungafamiljen samlad – och det magiska ögonblicket förevigades på bild. Nu ger hovet nya detaljer om bilden.

Annons

Det har gått fyra år sedan sist men denna sommar inträffade det äntligen igen – hela kungafamiljen samlad på en och samma bild!

Sommarklädda och solkyssta poserar kungligheterna glatt på Solliden –den nya bilden är helt enkelt underbar.

Det är dessutom första gången vi får se prins Julian på ett officiellt familjefoto, med hela kungafamiljen. Han är bara fyra månader gammal och gjorde kunglig debut under Carola-konserten, dagen före Victoriadagen.

”Tillsammans på Öland igen! Ett efterlängtat återseende för den Kungl. Familjen, som efter lång tid på olika håll nu återigen kan samlas på ”solens och vindarnas ö”. En fortsatt glad sommar tillönskas alla”, har Kungahuset skrivit på Instagram till bilden.

Kungens alla barn och barnbarn äntligen samlade

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne har inte varit i Sverige på nära två år på grund av restriktionerna. Men i mitten av juni landade de i Sverige och åkte ner till Öland för en efterlängtad semester med familjen. Även Carl Philip och Sofia med deras tre prinsar njuter av den öländska sommaren.

Annons

Kronprinsessfamiljen har däremot lämnat Öland för en privat semester i skärgården. Men som tur var hann kungen samla alla sina barn och barnbarn innan de skildes åt, för att föreviga det fina ögonblicket.

Kungafamiljens efterlängtade återförening – magiska bilden!

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren ska kusinerna har varit extra glada över att äntligen ha återförenats igen.

”Bilden togs i förra veckan på Solliden. Alla på gott humör och glada att vara tillsammans”, skriver Margareta Thorgren till Hänt och tillägger:

”Fotograferingen gick snabbt. Familjen glada över att få vara tillsammans igen. Kusinerna har kul ihop.”

Men det var inte bara kungafamiljen som vara glada över att se alla samlade igen – det var även ett efterlängtat ögonblick för svenska folket!

I kommentarsfältet på Instagram till den historiska bilden öser komplimangerna in:

”Inte dåligt att få ihop en sådan generationsbild!”

”Hjärtinnerligt tack för en helt ljuvlig bild, som så många av oss länge har längtat efter! Äntlig har vi nu en en bild där hela familjen är samlad.”

"Sommarens finaste bild!"

Foto: Kungl. Hovstaterna, TT, Instagram / Kungahuset

Annons