Kungens uppgörelse med Daniel – uppgifterna har nått utländsk press: “Inte naturligt”

18 jan, 2023, 09:00 

Nu har händelsen i familjen nått utlandet.

Annons

År 2023 blir ett riktigt kanonår för den svenska kungafamiljen, och för alla som är intresserade av det såklart. Det kallas ju för det kungliga superåret, och jubileerna avlöser varandra under det kommande året!

Kung Carl Gustafs 50 år på tronen, prins Daniels 50 år i livet och drottning Silvias 80-års dag är bara tre av firandena på agendan. Men det sker inte helt utan problem...

7 saker du inte visste om prins Daniel
7 saker du inte visste om prins Daniel

Påfrestande året för kronprinsessan Victoria

Det hektiska året kommer minst sagt kräva mycket av våra kungligheter. Kungaparet ska besöka landets alla län, kronprinsessan Victoria förväntas finnas där vid sin fars sida som framtida regent, och de salarna på slottet kommer fyllas av fest dagarna i ända.

Recept.se Nyhetsbrev

Men dagarna på ett år är begränsade, och det påfrestande året betyder såklart att tid behöver tas från ett annat håll. Bland annat kommer Victoria inte ha lika mycket tid över hemma på Haga, lagom till att prins Oscar blir förstagluttare.

Annons

Dessutom fyller ju hennes livs kärlek 50 år, en stor milstolpe som gärna firas med pompa och ståt. Så blir det däremot inte i år. År 1973 den 15:e september föddes nämligen en blivande prins i Ockelbo, samma dag som Sverige fick sig en ny kung.

Ett skolfoto på prins Daniel, då Daniel Westlings klass.
Daniel Westling i svart, helt ovetandes om vad framtiden skulle bjuda på!

Kungen och prins Daniels beslut skapar rubriker i utlandet

Ja, det var ett aningen osannolikt sammanträffande som ägde rum den där sensommardagen i början av 70-talet. Inte visste Ewa och Olle Westling när löpsedlarna pryddes av den nya kungen, att deras nyfödda son skulle gifta sig med hans dotter.

Detta innebär ju däremot att Daniels firande i år inte kommer ligga i fokus, som hovets informationschef Margareta Thorgren avslöjade i Nyhetsmorgon:

— Det kommer kanske firas lite senare…

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf
Året bjuder på en festlig krock!

Denna krock har nu fått fötter, och sprids i utländsk press. För visst är det märkligt. Det är norska Se och Hör som berättar för norrmännen om vad som pågår i grannlandet.

Annons

"De mest intresserade har säkert redan fått nys om den olyckliga tidskollision som väntar det svenska kungahuset och undrat hur detta kan lösas." Skriver sajten och fortsätter med att förklara de tokiga omständigheterna:

"Ett stort firande är planerat till Carl Gustafs årsdag och det faller nog sig inte naturligt att fira Daniels födelsedag samtidigt.

Foto: TT

Annons