Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungligheternas smarta modetips – hemligheten bakom eleganta stilen

16 aug, 2022, 08:00 
AvMinna Sarpaneva
Hertiginnan Kate, prins William, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Så undviker kungligheterna att visa mer än önskat.

Annons
7 kungliga stilmissar vi helst vill glömma!Brand logo
7 kungliga stilmissar vi helst vill glömma!

Livet som kunglig är i mångt och mycket en lyxig affär. Det få förunnade livet kommer dock med en hel del regler att förhålla sig till – till och med när det kommer till vad de har på sig.

Reglerna kungligheterna måste följa

Det är inte alltid lätt att vara kunglig, listan med regler som måste följas är lång.

Både i Sverige och Storbritannien måste kungligheterna ta hänsyn till en mängd etikettregler när de klär sig. Väldigt färgstarkt nagellack, alldeles för mycket smink är inte tillåtet tillsammans med en rad andra saker.

En annan regel som gäller för både de svenska och brittiska kungligheterna är att de inte får visa för mycket hud, de ska alltså se hela, rena och propra ut.

Kate Middletons smarta knep för att dölja bh-banden

Någon som har stenkoll på hur man klär sig både snyggt och elegant är hertiginnan Kate. Med sin felfria klädstil har hon kommit att bli lite av en stilikon och inte så mycket som ett bh-band sticker någonsin fram på hertiginnan. Hon har nämligen ett smart knep för att undvika att underkläderna syns.

Annons

Inte så konstigt, det är trots allt strikt förbjudet för de brittiska kungligheterna att visa minsta lilla av sina underkläder som ses som privata, intima plagg.

Myka Meier, brittisk expert på kunglig etikett, berättar för The Sun hur Kate, och de andra kungligheterna, undviker en modeblunder.

– Det finns några olika alternativ för att dölja behåband, där ett av alternativen helt enkelt är att en behå sys in i plagget. Ett annat alternativ är shapewear utan band, vilket kan var en helkroppsvariant som knäpps längst ner, eller som har ben till. Du kan köpa dem i nästan vilken hudton som helst så de verkar transparenta och syns inte igenom kläder.

Smart! Förvisso är det kanske inte "helt oacceptabelt" för de flesta av oss om ett bh-band råkar titta fram, men det betyder inte att vi inte vill undvika det.

Foto: TT

Annons