Kusliga sanningen bakom Meghans gravidbesked

Meghan Markle Prins Harry

Förenade, trots allt – det ser prins Harry till: Nu avslöjas det kusliga sambandet mellan Meghan Markle och prinsessan Diana.
Slå på ljud

Att prins Harry och Meghan Markle avslöjade sin lyckliga babynyhet i går var noga planlagt, och datumet var valt långt i förväg. Men riktigt hur noga har inte stått klart förrän nu.

LÄS MER: Meghan och Harry har bytt namn – sanningen bakom namnbytet

Meghan och Harry gick ju ut med beskedet den 14 februari, på Alla Hjärtans Dag – och det är (så när som på en dag) samma datum som prinsessan Diana valde att berätta för världen att hon väntade prins Harry. Då, 1984, fanns det bara papperstidningar och genom att avslöja allt redan dagen innan så kunde Dianas lyckliga babynyhet toppa de brittiska tidningarnas förstasidor på Alla Hjärtans Dag.

Nu, 37 år senare, följer prins Harry alltså i mamma Dianas fotspår – och på det sättet var hon trots allt närvarande i sin sons liv även denna lyckliga dag.

Prins Harry Prinsessan Diana

Prinsessan Diana med sin Harry.

22-åriga prinsessan Diana var i tredje månaden när hon avslöjade sin babynyhet, i februari 1984, och prins Harry föddes sedan i september.

Meghan, som fyller 40 år i augusti och som själv har berättat om det svåra missfall som hon drabbades av i juli, har hållit på sin hemlighet betydligt längre. Av den nya bilden att döma ser det ut som att babyn kan komma redan senare i vår eller tidigt i sommar.

Meghan Markle och nya babyn: Datumet hemligt

Prins Harry Meghan Markle

Den nya bilden på Meghan och Harry. Deras gode vän, fotografen Misan Harriman, har berättat att han tog bilden på distans – via Zoom! Han befann sig alltså inte på samma plats som de blivande föräldrarna.

Den nya ”baby Sussex” skulle ha varit prinsessan Dianas femte barnbarn och kommer nu att bli åtta i den brittiska tronföljden (efter sexan prins Harry och 2-årige Archie som är sjua). Han eller hon kommer däremot inte att bli prins eller prinsessa. Rent teoretiskt har Meghan och Harry rätt att ge sitt barn titeln Lord eller Lady, men den möjligheten valde de bort redan för sonen Archie.

När drottning Elizabeth mötte sitt barnbarnsbarn Archie. Nu fyller han snart två.

LÄS MER: Meghan fördes till sjukhus – kollapsade efter missfallet

LÄS MER: Den brännheta sanningen om prinsessan Diana

LÄS MER: Folkets hårda dom mot prins Charles – efter bilderna i tv

Foto: TT, Instagram.