Kvinnan träder fram efter ryktena om kungen: "Han är mannen i mitt liv"

Det cirkulerade ett rykte om kungen. Nu har kvinnan bakom ryktet trätt fram och berättat sanningen.
Slå på ljud

Juan Carlos påstods vara döende. En hel nation var i chock.

Detta föregicks av en stor skandal som skakat om hela den spanska monarkin. Exkungen har anklagats för att ha tagit emot runt 65 miljoner euro, motsvarande 669 miljoner kronor, av det saudiska kungahuset utan att betala skatt.

Kvinnan träder fram – berättar sanningen om kungen

Pengarna ska först ha överförts till ett konto i Panama och sedan till en “stiftelse” driven av Juan Carlos älskarinna Corinna Zu Sayn Wittgenstein.

Till slut gick det inte för exkungen att stanna kvar i Spanien. Han lämnade Zarzuela-palatset i Madrid, hans hem sedan 58 år tillbaka. I ett officiellt brev riktat till sin son, den nuvarande kungen Felipe, meddelade kung Juan Carlos att han fattade sitt beslut för monarkins bästa.

Men så plötsligt kom uppgifterna från Abu Dhabi, där Juan Carlos numera huserar.

"Kung Juan Carlos är svårt sjuk och kungahuset har börjat fundera på möjligheten att ta hem honom till Spanien", rapporterade journalisten Pilar Eyre.

Det spanska kungahuset gick ut med en kraftfull dementi. Pilars uppgifter var helt fel, menade man – Juan Carlos mår prima!

"Jag måste hålla käft"

Pilar blev snabbt en av landets mest eftersökta kvinnor. Radiostationen La Ser Cataluña fick en exklusiv intervju med henne, där hon förklarade bakgrunden till sitt häpnadsväckande uttalande.

– I söndags fick jag två samtal från två väldigt viktiga personer som gav mig den här informationen. Om jag berättade namnen skulle du också ha trott på dem . Jag tyckte att källan var så tillförlitlig att jag räknade med att alla skulle ha den på måndagen, säger Pilar.

– Nu har kungahuset dementerat mina uppgifter, jag måste hålla käft, jag kan inte göra något annat. Jag kommer inte att ta upp kampen med en så mäktig källa som kungahuset.

För Pilar var det viktigt att vara först med nyheten.

– Han är mannen i mitt liv, jag har precis skrivit en bok om honom, kungen förkroppsligar hela min yrkeskarriär, jag ville vara först, jag ville åt scoopet, säger Pilar.

LÄS MER: Silvia har valt sida – så är relationen till svärsönerna egentligen

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärleken – kunde ha blivit Sveriges drottning