Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kvinnans chockdrag under mötet med kung Charles får folket att se rött: "Över gränsen"

Kvinnans chockdrag under mötet med kung Charles får folket att se rött: "Över gränsen"

Foto: BBC
Det var inte alla som uppskattade det vågade draget.
Premiärministerns första ord efter Elizabeths död: ”Gud bevare konungen”
1:58

Efter reklamen: Premiärministerns första ord efter Elizabeths död: ”Gud bevare konungen”

(1:58)

Slå på ljud

Storbritannien är i förändring. När drottning Elizabeth under torsdagen lämnade jordelivet tog dåvarande prins Charles över tronen – omedelbart. Landet som i över 70 år haft en drottning, har idag svurit in en ny kung till tronen.

När Charles under fredagen mötte folket för första gången fick han ett varmt mottagande. Men en kvinnas agerade har väckt uppmärksamhet, och många rasar nu över beteendet.

Därför var Meghan inte på plats – experten avslöjar: "Inte välkommen"

Mötte folket för första gången

Under gårdagen lämnade Charles vid förmiddagen Balmoral slott i Skottland, där drottningen stillsamt somnade in. Tillsammans med sin fru, och drottninggemål Camilla färdades han till flygplatsen för att ta sig tillbaka till London.

När de anlände till Buckingham Palace hade stora folkmassor samlats utanför slottet för att hälsa på sin nya kung. Folket trängdes för att få en glimt av Charles, och flera personer sjöng "God save the king". Plikttroget klev han ur bilen för att hälsa på det långa ledet av människor som tagit sig dit, och möttes av varma lyckoönskningar.

Därefter hade han ett halvtimmeslångt möte med landets nya premiärminister Liz Truss, innan han vid 19.00 svensk tid höll sitt allra första tal till folket i egenskap av monark.

Drottning Elizabeths sista dagar – hade middag i lördags: ”Var i fin form”

Virala klippet sprids

Det var tydligt att folket var glada över att deras nya kung valde att ta sig tiden och hälsa på alla som väntat utanför Buckingham Palace, det var ingen garanti. Och även om landet befinner sig i sorg, var många glada för en kort stund när kung Charles hälsade på hundratals britter.

En kvinna kanske blev lite väl glad – medan de flesta skakade hand, eller kramade monarken, gav hon honom en kyss. Detta fångades på film, och CNN-reportern Max Foster har letat upp henne för en intervju, på appen Tiktok.

– Underbart, jag är väldigt glad. Det är väldigt vackert! Säger den sprudlande kvinnan.

Foto: BBC

Men i kommentarsfältet är folk mindre imponerade. Det råder dubbla bud kring om hon frågat om lov eller ej, men de flesta menar att hon gjorde det. Oavsett är folket inte glada över hennes beslut, så här låter det i kommentarsfältet, som i skrivande stund har över 2000 kommentarer:

"Personligen tycker jag att det är att gå över gränser. Den här mannen är dessutom i sorg"

"Man kysser inte kungen."

"Visa kungen lite respekt"

"Han förlorade precis sin mamma. Helt fel tajming."

"Vi verkar ha olika uppfattning kring vad som är underbart..."

Ja, kinden eller ej, och om hon bad om lov eller ej, är oklart. Men det verkar som om kung Charles inte tog särskilt illa vid sig.

Foto: BBC