Läraren om Sofias hemliga pojkvänner i skolan

Sofias pojkvänner i skolan
De flesta har haft en barn- och ungdomskärlek i skolan.
Till och med Sofia!
– Det var mer hemligt på den tiden, säger Ann, prinsessans tidigare lärare.
Annons

Prinsessan Sofia är uppvuxen i Älvdalen och det var också här som hon gick hela sin tid i grundskolan. Nu, mer än 20 år senare, har hennes gamla skola rivits och en sprillans ny står på samma historiska plats.

Annons

Ann Nilsson jobbar som lärare på skolan och undervisade Sofia i matematik och naturvetenskapliga ämnen i låg- och mellanstadiet. Redan då visade Sofia att hon var ambitiös och ville nå långt i livet. Det har Ann berättat i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

Annons
Läraren avslöjar hur Sofia var i skolan
Ann Nilsson undervisade Sofia i låg- och mellanstadiet.

Prinsessan Sofias kärlek i skolan

Men hur såg det ut med kärleken och pojkvänner under tiden i skolan? Ann berättar:

– Det fanns det säkert, men det är ändå såpass länge sedan att man inte hade det på samma sätt som barnen på mellanstadiet har nu. Det var mer hemligt då. Nu är barn och ungdomar mycket mer öppna med det. De blir ihop redan i ettan. Så nog fanns det ju pojkvänner, det tror jag.

Annons
Prinsessan Sofia i Älvdalen
Prinsessan Sofia är mycket omtyckt i sin gamla hembygd Älvdalen.

– Hon har inte glömt sin hembygd. Det märker man tydligt i dels hennes ställningstaganden ibland när hon berättar om hur viktigt det är att hennes barn ska få uppleva naturen. Hon är en väldigt bra ambassadör för Älvdalen. När man ser bilder på henne får jag känslan att hon känns som samma gamla Älvdalstjej, sa hon då.

Men sin civilstatus var inget som basunerades ut då, på den tiden, resonerar hon.

– Men det var nog inte den tidsandan då, att man skulle ha en pojkvän till varje pris på låg- och mellanstadiet som det är nu. Det var inget som man gjorde en affär av… Det förekom säkert, men inte uttalat som det är nu. Nu kan ju barn komma fram och säga att ”jag är ihop med den”, men så var det inte när Sofia gick på låg- och mellanstadiet, säger Ann och ler.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Läraren om Sofias hemliga pojkvänner i skolan”

 1. Leo skriver: 2 januari, 2020

  Ungdomar som är ambitiösa o vill nå långt i livet satsar på utbildning, den möjligheten finns för alla i vårt land i motsats till många andra länder.


 2. ingalisa skriver: 2 januari, 2020

  Hoppas SD hittar fler personer från Älvdalen som vill berätta om Sofias barndom och skoltid. Det kan väl inte finnas något mer intressant än detta att läsa!


 3. Gilla skriver: 2 januari, 2020

  Så intressant. Klart att alla vill veta.


 4. Elna skriver: 2 januari, 2020

  Så spännande, vilket avslöjande.


 5. charlotte skriver: 7 januari, 2020

  Man har svärtat ner Sofias uppväxt utan anledning. Hon har inget att be om ursäkt för. Hon är en stor tillgång för Kungafamiljen. Alltid väluppfostrad och ställer upp när Kungaparet önskar. Sådana personer vill vi ha i Kungahuset.


 6. IngridR skriver: 13 januari, 2020

  Charlotte
  Man får i sammanhanget tänka in de möjliga alternativen – privatpersonen fru Bernadotte eller HKH prinsessa av Sverige. Ingen kritik hade uppstått om det första alternativet fått vara rådande. Kungen var alltför generös med kungliga titlar, vilket han nu insett.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar