Läraren om Sofias hemliga pojkvänner i skolan

Sofias pojkvänner i skolan

De flesta har haft en barn- och ungdomskärlek i skolan.
Till och med Sofia!
– Det var mer hemligt på den tiden, säger Ann, prinsessans tidigare lärare.

Prinsessan Sofia är uppvuxen i Älvdalen och det var också här som hon gick hela sin tid i grundskolan. Nu, mer än 20 år senare, har hennes gamla skola rivits och en sprillans ny står på samma historiska plats.

Ann Nilsson jobbar som lärare på skolan och undervisade Sofia i matematik och naturvetenskapliga ämnen i låg- och mellanstadiet. Redan då visade Sofia att hon var ambitiös och ville nå långt i livet. Det har Ann berättat i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

Läraren avslöjar hur Sofia var i skolan

Ann Nilsson undervisade Sofia i låg- och mellanstadiet.

Prinsessan Sofias kärlek i skolan

Men hur såg det ut med kärleken och pojkvänner under tiden i skolan? Ann berättar:

– Det fanns det säkert, men det är ändå såpass länge sedan att man inte hade det på samma sätt som barnen på mellanstadiet har nu. Det var mer hemligt då. Nu är barn och ungdomar mycket mer öppna med det. De blir ihop redan i ettan. Så nog fanns det ju pojkvänner, det tror jag.

Prinsessan Sofia i Älvdalen

Prinsessan Sofia är mycket omtyckt i sin gamla hembygd Älvdalen.

– Hon har inte glömt sin hembygd. Det märker man tydligt i dels hennes ställningstaganden ibland när hon berättar om hur viktigt det är att hennes barn ska få uppleva naturen. Hon är en väldigt bra ambassadör för Älvdalen. När man ser bilder på henne får jag känslan att hon känns som samma gamla Älvdalstjej, sa hon då.

Men sin civilstatus var inget som basunerades ut då, på den tiden, resonerar hon.

– Men det var nog inte den tidsandan då, att man skulle ha en pojkvän till varje pris på låg- och mellanstadiet som det är nu. Det var inget som man gjorde en affär av… Det förekom säkert, men inte uttalat som det är nu. Nu kan ju barn komma fram och säga att ”jag är ihop med den”, men så var det inte när Sofia gick på låg- och mellanstadiet, säger Ann och ler.