Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lista: Här är de mest lästa artiklarna på Svenskdam.se 2018

25 dec, 2018, 13:00 
AvJoakim Magne
Tusentals artiklar har publicerats här på svenskdam.se under året.Vissa mer populära än andra.Här är listan om vilka ni, våra läsare, har läst flest gånger.
Annons

1. Så träffades paret Kristersson

Ulf Kristersson om kärleken och adoptionen av döttrarna: “Det var en tuff resa”

I valtider var intresset stort kring partiledarna, framförallt för moderaternas Ulf Kristersson. Och då flockades läsarna till det fantastiska personporträttet, skrivet av vår reporter Anna von Koch, som handlar om hur paret Kristersson får ihop vardagslivet, familjen – och hur de träffades. Just det sista är lite intressant. Enligt Birgitta var hon tvungen att tjata för att det skulle bli något mellan dem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ja, jag fick tjata jättelänge, säger Birgitta och Ulf skrattar högt.

– Och jag brukar nöja mig med att säga att utan Birgittas initiativförmåga hade det inte blivit något.

Reporter: Anna von Koch

2. Prins Oscar gör minspelssuccé på slottets balkong

Bildextra! Prins Oscars show från balkongen

Kungens födelsedag brukar vara ett tillfälle för svenska folket att skymta hela kungafamiljen samlade. De står där uppe på balkongen och vinkar. I år var inget undantag. Och naturligtvis var det kronprinsessbarnen som stal showen. Oscars minspel var fantastiskt där uppe på balkongen – och tjuvnypen från storasyster Estelle var lika kärleksfulla som gulliga.

Reporter: Annie-Li Eriksson

3. Äntligen får vi se Victoria igen

Gåtfulla svaret – fortfarande osäkert om Victoria kan jobba

Det var tidigt 2018. Tack vare en lång och förtjänt julsemester var det glest mellan gångerna vi fick se ett offentligt framträdande från vår kronprinsessa. Svenska folket undrade – och längtade efter en ny bild på Victoria. Till råga på allt drogs hon med en långdragen förkylning som tvingade henne att tacka nej till flera uppdrag. Men en dag kom uppgifterna och när vi skulle få se kronprinsessan igen. Vi skrev nyheten. Och den blev så pass uppskattad att den tog sig in på den här listan.

Reporter: Annie-Li Eriksson

4. Kungens markering mot Svenska Akademien

Kungens nya beslut: Stopp för Carl Philip, Madeleine och Sofia

Det har stormat kring Svenska Akademien under året. Och kungen tog ett beslut kring den årligt återkommande högtidssammankomsten arrangerad av Akademien. Bara kungen själv, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel skulle delta vid evenemanget. Svensk Damtidnings expert på kunglig historia, Herman Lindqvist, slog fast att det var en tydlig markering. Och det märktes också när högtidssammankomsten väl tog plats. Kungafamiljen dök upp – alla klädda i svart.

Reporter: Helena Wiklund

5. Victorias modesuccé

Victorias omtalade outfit väcker blandade reaktioner

Kronprinsessan dök i februari upp i en alldeles ny kreation under en mottagning på Fotografiska i Stockholm. Den kritiserades av vissa – men hyllades av de flesta. Och modemagasinets Elle expert Johanna Leijon slog fast att kronprinsessan gjort succé:

Annons

– Jag tycker kronprinsessan har hittat sin stil och hon klär verkligen i alla outfits hon burit under veckan. Det märks att hon känner sig bekväm och att hon är trygg med att arbeta med sin stylist Tina Törnqvist.

Reporter: Annie-Li Eriksson

6. Prins Henriks vackra begravning

Henriks sista överraskning till Margrethe – drottningen anade inget

Svensk Damtidning var som enda svensk media med vid prins Henriks begravningsceremoni och att komma in i slottskyrkan var helt överväldigande. Doften av tusentals blommor slog emot en och på marmorgolvet bredde blomsterhavet ut sig, två mäktiga kvadrater på var sida om kistan. Det var så vackert och oväntat – och samtidigt avslöjade det danska hovet att förklaringen bakom också är mycket speciell.

Reporter: Helena Wiklund

7. Älskade Lill-Babs!

Barbro “Lill-Babs” Svensson hade planerat sin egen begravning

Sveriges kanske mest folkkära artist, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, gick bort tidigare i år. Så sorgligt, tyckte vi här på redaktionen och även ni som läser oss. Strax efter artistens bortgång publicerade Sveriges Radio en intervju från 2014 där hon pratade om sin egen begravning.

Annons

– Jag vill ju inte dö än. Men mamma och syrran, de har alltid kommit tillbaka. En fågel kommer och sätter sig intill mig, det är mamma. Jag tror att mamma sänder någon ibland. Olika fåglar. Det är en trygghet för mig. Mamma hade alltid massvis med fåglar omkring sig, syrran också, berättade Barbro i intervjun och fortsatte:

– Jag skrev ett testamente för ett år sedan. Men det kändes så konstigt. Varför skulle jag göra det? Och så tänkte jag att det skulle vara så svårt. För vem ska jag ge den tavlan, och vem vill ha den? Jag har ju inget fantastiskt att ge bort. Men då var det en advokat som sa: ”Strunta i det. Huvudsaken är att du skriver hur du vill ha din begravning.”.

Reporter: Margareta Gotthardsson

8. Estelles show på Solliden

Här gör Estelle populära trendgesten – se bilden!

Estelle sänkte huvudet mot höger armveck och höjde samtidigt vänster arm upp mot sidan. Historia hade skrivits. Estelle hade gjort sin första offentliga ”dab”. En fantastisk succé.

Reporter: Annie-Li Eriksson

9. Kay Wieståls sista Victoriadag – eller?

Slutet på en epok – årets Victoriadag blir den sista

När Kay Wiestål drog igång Victoriadagen var kronprinsessan bara ett år. I somras fyllde Victoria 42 och tvåbarnsmamma, och firandet har blivit en hejdundrande folkfest, ja Ölands egen nationaldag. Alltid under Wieståls regi. Men i somras var det alltså sista gången Kay hade huvudansvaret. Nu har stafettpinnen lämnats vidare till produktionsbolaget Leroy Media som i mitten av december släppte biljetterna till 2019 års fest. I samband med det gjordes en intervju med de nya regissörerna – och de avslöjade att Kay Wiestål fortsatt kommer att ha ett finger med i spelet.

Reporter: Helena Wiklund

10. Spektakulär nyhet om Marius Borgs kärleksliv

Hovet rasar mot uppgifterna om Marius nya flickvän

Uppgifter om att kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg ska ha skaffat sig en ny flickvän, Playboymodellen Juliane Senkkestad fick hovet att rasa. Den här spektakulära historien tog sig också in på listan av de mest lästa artiklarna på svenskdam.se under 2018.

Reporter: Agneta Nisbeth

Läs mer:

Annons