Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Madeleine och Chris – detaljerna om mångmiljonaffären

26 okt, 2020, 06:00 
Prinsessan Madeleine Chris O’Neill
Nyfiken på prislappen på prinsessan Madeleines hus? Så här mycket betalade hon och Chris O’Neill för 15-rumsvillan i Miami.
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

För snart ett år sedan slog prinsessan Madeleine, 38, och hennes man Chris O’Neill, 46, till och köpte hus i Miami, efter att ha hyrt under ett drygt år. Valet föll på en 600 kvadratmeter stor villa, relativt nybyggd och med bästa tänkbara läge i det exklusiva villaområdet Pinecrest, en av Miamis gräddhyllor. Formellt är det dock ett så kallat LLC-företag som står bakom husköpet, ett vanligt tillvägagångssätt i USA för den husköpare som vill vara anonym skriver Expressen.

Huset hade också en ovanligt häftig prislapp: Närmare 30 miljoner svenska kronor ska det ha kostat – och sannolikt är det för prinsessor som för de flesta andra: Bostadsaffären är det största köp man gör.

Familjen Bernadotte-O’Neill fick dock mycket hus för pengarna: 600 kvadrat fördelade på 15 rum, ett stort vitt kök, gym, en gigantisk klädkammare och ett kontor till Chris. På pluskontot finns även den stora poolen på baksidan samt ett av gatans mest insynsskyddade lägen.

Prinsessan Madeleine med sina barn prins Nicolas, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne
Prinsessan Madeleine med sina barn prins Nicolas, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore.

Detta mångmiljonköp betyder också att bostadssituationen ser rätt annorlunda ut för prinsessan Madeleine, jämfört med vad som gällt för hennes syskon hemma i konungariket Sverige.

Annons

Så bor kungabarnen

Prins Carl Philip äger till exempel tre hus, men har inte behövt köpa något av dem själv (även om renoveringarna säkert har varit påkostade och dyra). Funkishuset Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm fick han i arv efter prins Bertil och prinsessan Lilian, och ”weekendhuset” Ökenäs gård i Sörmland fick han i oväntad gåva av gymnasieläraren och sjöofficeren Bertil Jonsén, som testamenterade hela sin kvarlåtenskap till prinsen.

Dessutom har prins Carl Philip ett fritidshus i skogarna utanför Sunne, som han fått i doppresent av sitt hertigdöme Värmland.

Och kronprinsessan Victoria, ja hon är ju Sveriges tronföljare och bor därefter, på hela 1550 kvadrat – men ägs gör 42 rum stora Haga slott av svenska staten. Kungafamiljen har enbart dispositionsrätten. Däremot äger Victoria sitt öländska sommarhus, arkitektritade Villa Skönvik på Solliden.

Madeleine och Chris – här är deras flyttkarusell

De första åren som par bodde Madeleine och Chris i en trerummare på Manhattan i New York. Sedan flyttade de till London, där de bodde ett par år. Efter det väntade en kort sejour hemma i Stockholm innan de flyttade till Florida på allvar sensommaren 2018.

Annons

Det första dryga året hyrde prinsessan Madeleine och Chris O’Neill ett 700 kvadratmeter stort hus, hyran var dock inte att leka med: När samma hus låg ute på en uthyrningssajt var den satt till 190 000 kronor i månaden.

Huset i Miami som prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hyrde fram till hösten 2019. Hyran var närmare 190 000 kronor i månaden.

Men efter inbrottet som drabbade familjen hösten 2019 ville prinsessan Madeleine enligt uppgift inte bo kvar, och lösningen blev alltså det nya huset i samma område.

Foto: TT, Instagram.

Annons