Madeleine och Chris – fina gesten för kungen!

Prinsessan Madeleine Chris O’Neill Kungen Drottning Silvia

Det var frågan som alla ställde efter Madeleines och Chris bröllop – men nu har den äntligen fått sitt svar: Det var ett sätt att hedra kungen!

I sommar har prinsessan Madeleine och Chris O’Neill varit gifta i åtta år. Den 8 juni 2013 sa de ja till varandra i Slottskyrkan – för att sent samma kväll dansa sin brudvals i Stensalen på Drottningholms slott.

LÄS MER: Nya detaljer om kungens privata 75-årsfirande!

Prinsessan Madeleine Chris O’Neill bröllopet 2013

En lyckorusig Chris O’Neill!

Hemligheten bakom Madeleines och Chris egen kärlekslåt

Som ”sin” låt hade de inte valt någon av de vanliga, förutsägbara kärlekssångerna. Utan Mr Bojangles, en 1970-talslåt om en man och hans hund som har blivit odödlig – och som för evigt har kommit att förknippas med den amerikanske artisten Sammy Davis Jr (gift med svenska May Britt). Så fint och speciellt!

Sammy Davis Jr

Den odödlige Sammy Davis Jr (1925-1990). Här med Shirley MacLaine.

Att Chris och Madeleine valde Mr Bojangles till sin bröllopsdans väckte förstås en del uppmärksamhet sommaren 2013, men anledningen har förblivit ett kungligt ”mysterium” i åtta år. Fram tills nu! För när kungen i går gjorde sin poddebut i Kristoffer Triumfs podcast Värvet fick vi helt oväntat svaret – och bakgrunden till Chris och Madeleines låtval: Förutom att de själva gillar sången så var det ett fint sätt att hedra kungen:

Mr Bojangles visar sig nämligen vara hans absoluta älsklingslåt!

När Kristoffer Triumf ber honom nämna en låt så är det just den som kungen väljer:

Mr Bojangles med Sammy Davis Jr – jag tycker att den är fantastisk! Och han var ju en fantastisk personlighet, han hade en underbar självironi och en fantastisk mimik, och så var han ju steppare också. Jag träffade honom faktiskt en gång i Las Vegas och då sjöng han just den här Mr Bojangles. Så där sitter den!

22-åriga Hagasessan Christina med Sammy Davis Jr och hans svenska fru May Britt 1965.

LÄS MER: Kungens podd-debut: Berättar om privatlivet med drottning Silvia

LÄS MER: Känsliga frågan om Victoria – kungen ger svar

LÄS MER: Kungen om prins Charles: ”Jag blir avundsjuk!”

Foto: TT, Peter Knutson/Kungliga Hovstaterna.