Madeleine och Silvias härliga festkväll ihop - utan Victoria

10 maj, 2023, 06:00 
AvFelicia Plåt
Silvia, Madeleine och Victoria
Onsdagen den 10 maj är det dags för Childhood-fest på Gröna Lund. Foto: TT

Nu kommer Madeleine hem och ingen är gladare än Silvia.

Annons

Prinsessan Madeleine har bott fram och tillbaka i USA sedan 2010, och 2018 flyttade hon till Florida permanent. Men under förra månaden blev det bekräftat att Madeleine, Chris och barnen flyttar hem till Sverige igen.

Madeleine åker hem till Sverige – i förtid!
Madeleine åker hem till Sverige – i förtid!

Saknat sin mamma och pappa

Någon som vi tror är extra glada över beskedet är kungen och drottningen. De har nog saknat både Madeleine och sina barnbarn extra mycket. Och Madeleine som varit ifrån sin familj ett bra tag måste tycka det ska bli skönt att komma hem igen. Vilket man kan förstå. Vem som helst kan troligtvis relatera till att det är jobbigt att vara ifrån sin familj och speciellt sin mamma, oavsett ålder.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Men under åren har Silvia och Madeleine verkligen värnat om relationen och de har ett speciellt band som gör att de verkligen håller ihop. 1999 grundade drottningen nämligen organisationen Childhood, var syfte är att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom.

Kungafamiljen
Kungafamiljen på Childhood-festen 2019.

Mor och dotter-grej

Även Madeleine har varit aktiv och jobbat med organisationen i många år. Sedan 2016 har hon varit medlem i Childhoods svenska styrelse och hedersmedlem i Childhood USA. Men under 2021 utsåg Silvia sin dotter till att bli Childhoods vide hedersordförande. Och både mor och dotter håller organisationen kärt och jobbar ständigt med nya projekt.

Annons

Under åren har vi kunnat se dem tillsammans på flera Childhood-dagar och stora Childhood-fester, och de verkar ha riktigt kul ihop. Även storebror Carl Philip fick följa med på Childhood-dagens 20-årsjubileum 2019. Och vi kunde se dem tillsammans på röda mattan under firandet.

Men någon som inte riktigt har fått komma nära Madeleines och Silvias egna lilla projekt är kronprinsessan Victoria, som inte synt till på någon av festerna.

Madeleine och Carl Philip
Madeleine är vice hedersordförande på Childhood.

Stora festen på Gröna Lund

Onsdagen den 10 maj, är det dags för nästa stora Childhood-fest som Madeleine arrangerar på Gröna Lund. Detta som startskottet på Silvias 80-årsfirande.

Annons

Madeleine har även fått hjälp av sina kompisar Louise Gottlieb, Katarina von Horn och Lovisa de Geer att fixa festen, och de alla kommer att delta på kalaset. Men det är ännu inte bekräftat om Victoria kommer att delta eller ens är bjuden.

Det blir en spännande morgondag när vi ser om Victoria kommer visa upp sig på festen eller om hon kommer få avstå denna gången också. Kanske är det bara Silvia och Madeleines grej.

Annons