Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall: Sluta hata Camilla – allting är Charles eget fel!

09 maj, 2023, 11:02 
LONDON. Jag vet att många av er inte kommer hålla med mig nu, men jag säger det en gång för alla: Snälla! Sluta hata Camilla.
Annons

Precis hemkommen från Storbritannien och en magisk kröning kan jag konstatera att det är inte bara där som hatet finns mot en viss person: Camilla.

Här bryter drottning Camilla mot etiketten!Brand logo
Här bryter drottning Camilla mot etiketten!

När jag går genom sociala medier här hemma i Sverige kan jag lätt konstatera att det även här är massivt. Ni verkligen är så många där ute som uppenbarligen verkligen avskyr henne och tar varje chans ni har till att vräka ur ert hat.

Ursäkta? Men vad har jag missat? Var det Camilla som var otrogen? Nej, så som jag minns det var det Charles som var otrogen mot dåvarande hustrun, numera framlidna prinsessan Diana. Varför riktas inte hatet mot honom?

Det var han som aktivt valde att bedra sin fru under flera år. Ni som kan er historia vet dessutom att det egentligen var Charles och Camilla som var menade att bli från början.

Annons

Charles tvingades ihop med Diana

Det var kärlekssagan som var omöjlig från start och deras historia är som hämtat ur en film. Camilla Shand föddes 17 juli 1947 i London och hon utbildade sig i Storbritannien, Schweiz och Frankrike. I tidig ålder gifte hon sig med Andrew Parker Bowles, officer och adlig. Hans familj var dessutom nära vänner med framlidna drottningmodern. Charles och Camillas vägar korsades första gången under en polomatch.

Prinsessan Diana och prins Charles, nu mera kung Charles på deras bröllop 1981
Det var Charles som var den skyldige i otrohetsaffären med Camilla – han bär det största ansvaret, menar Johan T Lindwall.

Under åren hade de en hemlig relation och kvällen innan bröllopet med framlidna Diana ska prins Charles ha gråtit – det var inte henne han ville ha. Det var Camilla. Han blev helt enkelt tvingad in i äktenskapet med den betydligt yngre Diana.

”Vi var tre personer i äktenskapet”

Ni som kan er historia vet också när Camilla-gate exploderade 1992. Charles valde i en tv-intervju i Storbritannien erkänna relationen med Camilla och Diana sa i den numera välkända tv-intervjun med Martin Bashir: ”Vi var tre personer i äktenskapet. Så det var lite trångt.”

Annons

Nu blev Camilla genast den mest hatade personen i landet – trots att det var Charles som hade varit otrogen mot Diana. Sedan dess har Camilla, lätt sagt, fått kämpa i motvind.

När jag i helgen stod nedanför Buckingham Palace för att få en skymt av kung Charles III och drottning Camilla fick jag flera gånger höra: ”Det är ju inte hon som ska sitta i den där vagnen. Det skulle varit Diana!”.

Fortfarande efter alla dessa år finns hatet kvar och när jag landar här hemma i Sverige igen slås jag av att hatet är lika utbrett här.

Till er alla upprepar jag: Sluta!

Det var inte Camilla som var otrogen. Det var Charles. Camilla förtjänar inte detta.

Annons