Madeleine helt maktlös i Florida – mörka situationen i familjen

20 feb, 2023, 14:30 
Prinsessan Madeleine och kungen

Prinsessan Madeleine har bestämt sig – nu vet kungen om hennes beslut.

Annons

I dag sker det. Kung Carl Gustaf hjärtopereras efter inråd av läkare.

"På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomgår H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet", stod det att läsa i pressmeddelandet som hovet skickade ut förra veckan.

Kungens första ord om hjärtoperationen – Svensk Dam på plats i Jönköping
Kungens första ord om hjärtoperationen – Svensk Dam på plats i Jönköping

Efter ett så pass allvarligt ingrepp är stöd från familjen ovärderligt. Och det verkar som att kungens närmaste förberett sig för att kunna finnas där för 75-åringen. På kungahusets hemsida kan man se att familjen helt saknar uppdrag i dag – dagen då allt fokus ligger på kungens operation. Det är ett tydligt tecken på var våra kungligheters tankar ligger idag.

Prinsessan Madeleine lämnar – dyker inte upp för kungen

Recept.se Nyhetsbrev

Kungen får dock klara sig utan prinsessan Madeleine på sin svåra dag. Hans yngsta barn är kvar i USA med resten av sin familj, utan planer på att resa hem till Sverige för att hälsa på sin pappa.

Annons

Madeleines dotter prinsessan Leonore fyller nio idag och kommer alltså att få fira dagen i Florida. Men känner vi Madeleine rätt kommer hon insistera på att få prata i telefon med mamma drottning Silvia, för att få höra det senaste om kungen och hans mående.

Kronprinsessan Victoria ställer upp

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom nyligen hem från en resa till Oceanien. Nyheten om kungens operation briserade mitt under deras besök i Australien.

– Det är väl tyvärr sånt som i bland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer. Och jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, sa Victoria då.

Annons

När kungen var i Jönköping på länsbesök fick han frågan hur han mådde inför operation. Hans svar var kort, koncist och betryggande.

– Det känns toppen, sa kungen.

Annons