Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria bryter tystnaden om kungens hälsa – mardrömmen på andra sidan jorden: "Tyvärr"

15 feb, 2023, 05:37 

Nu uttalar Victoria sig om kungens plötsliga ingrepp.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var mitt under kronprinsessan Victoria och prins Daniels efterlängtade besök till Australien som hovet kommunicerade ut chockbeskedet: det är så att kungen ska hjärtopereras den 20:e februari.

En stor oro för Victoria som befinner sig hundratals mil bort, och nu bryter hon tystnaden.

Victoria bryter tystnaden om kungens hjärtoperation – egna ordenBrand logo
Victoria bryter tystnaden om kungens hjärtoperation – egna orden

Hovets plötsliga agerande väcker frågetecken

Under tisdagen kom beskedet från hovet att kungen ska genomföra ett planerat ingrepp, en så kallad titthålsoperation i hjärtområdet. Ingreppet är alltså planerat, men det fick många att höja på ögonbrynet. Det råkar nämligen krocka med kungens åtaganden, blanda annat två länsbesök.

– Jubileumsbesöken är väldigt prioriterade för kungen. Han vill såklart inte ställa in om det inte verkligen behövs, klargör Svensk Damtidnings mångåriga reporter Helena Wiklund.

Annons

Även Johan T Lindwall, Svensk Damtidnings chefredaktör det hela oroande. Att kommunicera det mitt under kronprinsessparets viktiga resa, dessutom innan operationen, finner han uppseendeväckande.

– Någonting måste ha hänt. Det allra bästa för hovet och kungen hade varit om han fick genomföra operationen i lugn och ro och att man efter att operationen var genomförd meddelade att allt gått bra, säger han och fortsätter:

– Detta tar även väldigt mycket fokus från kronprinsessan Victorias och prins Daniels Australienresa. Så detta är inget som hovet hade velat göra om det inte var ett mycket speciellt läge.

Kronprinsessan Victoria om kungens hjärtoperation

Ja, det kan inte vara kul för Victoria att höra, som befinner sig 13 000 kilometer bort. Fokuset under dessa dagar skulle ju ligga på något helt annat, bland annat hållbart företagande, hälsa och innovation.

När TT:s reporter når Victoria i Australien väljer hon nu att kommentera situationen. Hon gör klart att hon känner sig trygg med den svenska sjukvården, men visst anar man en viss sorg. Det är ju aldrig kul när hälsan äventyras.

– Det är väl tyvärr sånt som i bland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer. Och jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, säger kronprinsessan på besök i Sydney enligt Expressen.

Victoria tydliggör också att resan inte påverkas.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Australien
Victoria fortsätter bita ihop.

Foto: TT

Annons