Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines bästa vän tar över engelsk fotbollsklubb - H&M-miljardären betalar!

05 jun, 2024, 13:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Ett bekant namn i de kungliga kretsarna ger sig in i fotbollsvärlden!
Annons

Förändringens vindar blåser i det brittiska fotbollslaget Burton Albion!

Nu satsas det stenhårt på laget, som i skrivande stund hör hemma i Englands tredjedivision och med nöd och näppe landade på plats 20 under föregående säsong.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Hockeyproffset ger sig in i fotbollsvärlden

Under måndagen rapporterades det nämligen att det svenskbaserade bolaget Nordin Fotball Group har köpt gruppen, och en av de som är med på tåget är Erik Karlsson, tidigare lagkapten för Tre Kronor och numera spelare i NHL-laget Pittsburgh Penguins.

– Det ska bli jäkligt kul. Sport har jag ju rent allmänt bra koll på, men jag ser fram emot att få lära mig om hur det fungerar i fotbollsvärlden och på ägarsidan. Det finns mycket spännande att jobba med i en klubb som den här, inte bara vad gäller herrfotbollen, säger Karlsson till Aftonbladet.

Annons

Även Karl-Johan Persson, ägare för klädjätten H&M, är med på ett hörn. Han ingår i den delen av satsningen där en rad personer med stora tillgångar medverkar.

Prinsessan Madeleines nära vän del av satsningen

Ytterligare en person som är högt uppsatt inom den nya strukturen är Tom Davidson, grundare och vd för Nordic Football Group. Han blir i den nya satsningen vice ordförande under norrmannen Ole Jakob Strandhagen, skriver Expressen.

Och Tom Davidson är ett bekant namn i de kungliga kretsarna – han är nämligen en god vän till prinsessan Madeleine.

Tom och Madeleine lärde känna varandra genom Madeleines väninna Lina Tham, dotter till H&M-arvtagaren Lottie Tham och Karl-Johan Perssons kusin.

Lina och Tom har tre söner tillsammans och Madeleine var även en av gästerna under deras exklusiva bröllop.

Annons