Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines glädje! Bästisen mamma igen – födde i hemlighet

22 mar, 2022, 14:00 
Prinsessan Madeleine

Gissa vem som drar dubbelvagn på Stockholms gator! Prinsessan Madeleines bästis har blivit tvåbarnsmamma – lite i det tysta.

Annons
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!Brand logo
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

”Lussan” Thott med en dubbelvagn – men vilken överraskning! Att hon har blivit tvåbarnsmamma har ju inte varit känt utanför hennes närmaste krets.

Men nu ses hon rulla runt med sonen Willem och det lilla nytillskottet på Kungliga Djurgården, och det är en stolt mormor som vi når för att lyckönska:

– Tack snälla, ja det är en söt liten flicka som heter Alexia, säger ”Lussans” mamma Carola Gottlieb.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Madeleines bästis Louise ”Lussan” Thott, 39 (mer känd under sitt flicknamn Gottlieb) har alltså haft lyckan att välkomna sitt andra barn – och därmed har prinsessan Madeleines treåring Adrienne fått en ny framtida kompis: En småtting som hon kommer att umgås mycket med, i alla fall på lite sikt.

Annons
Louise Lussan Gottlieb Thott med sin man Gustav Thott
Louise och Gustav Thott, nu stolta tvåbarnsföräldrar.

Louise och hennes man Gustav kunde välkomna sin dotter två dagar före kungens födelsedag förra året, ett glädjebesked som prinsessan Madeleine i sin tur fick ta emot på andra sidan Atlanten.

Just då var hon fast i Miami, 800 mil bort, och det var förstås på grund av pandemin. Men bara en dryg månad senare landade Floridafamiljen i Stockholm för sin efterlängtade sommarledighet – och då är det inte svårt att räkna ut att Madeleine var snabb med att hälsa på.

Timingen var dessutom perfekt och gjorde att prinsessan Madeleine enligt uppgift till Svensk Dam kunde vara med när baby Alexia döptes.

Louise (Gottlieb) Thott i sin roll som stolt gudmor till prinsessan Leonore.

”Lussan” är en av de väninnor som står prinsessan Madeleine allra närmast och hon är gudmor till prinsessan Leonore, 8. Ett hedersuppdrag som Madeleine i sin tur har för ”Lussans” son Willem, två och ett halvt.

Annons

Så blev prinsessan Madeleine vän med ”Lussan” Thott

Madeleine och ”Lussan” har snart känt varandra i 25 år, ändå sedan de blev skolkamrater i Enskilda Gymnasiet vid Tegnerlunden i Stockholm. De hamnade i samma klass och blev nära vänner direkt.

I samband med det lärde Louise Gottliebs föräldrar Carola och Fredrik känna kungen och drottningen och nu är de sedan många år en del av kungaparets närmaste vänkrets.

De nyblivna morföräldrarna Carola och Fredrik Gottlieb med drottning Silvia.

Foto: Patrik C Österberg/Mediabild, Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons