Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines lugna namnsdagsfirande – motsatsen mot Victoria

21 jul, 2023, 20:38 
Samuel Björn
Madeleine och Chris
Idag har Madeleine och Magdalena namnsdag.

Stort grattis på namnsdagen prinsessan Madeleine!

Annons
Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Idag den 22 juli firar vi prinsessan Madeleines namnsdag! Likt vanligheterna kommer Madeleine få njuta av och fira sin namnsdag privat, till skillnad från storasystern Victoria.

Väldigt olika firanden

För ska man börja jämföra firandena av de två systrarna så är det så stora skillnader att det är svårt att veta vart man ska börja.

Vi tar ett steg bak till förra helgen. Kronprinsessan Victorias födelsedag har mynnat ut i fyra dagars tillställning på Öland, med bland annat Padel, korteger och kronan på verket, den stora Victoriakonserten.

Victoriaveckan har blivit en kungahusets största årliga evenemang med tusentals besökare och hundratalet gånger fler framför tv-apparaterna.

Victorias födelsedag är minutiöst planerad och övervakad så att vi kan följa med under hela dagen. På Madeleines födelsedag den 10 juni fick vi kungliga entusiaster nöja oss med ett kort och gott uttalande från hovets presschef Margaretha Thorgren:

Annons

– Den kommer firas privat med familjen och idag har de även sin bröllopsdag som de också firar privat, sa hon till Svensk Dam då.

Men vad är egentligen att föredra?

Samma veva gäller kring systrarnas namnsdagar också. Victorias namnsdag 12 mars firas med en stor ceremoni på slottet så att de som inte kunde delta på födelsedagsfirandet kan komma och fira henne i Stockholm istället.

Firandet består av musik och blommor från försvarsmakten och brukar vara en uppskattad och välbesökt tillställning hos Stockholmarna.

Åter tillbaka till idag.

För hur Madeleine firas vet vi inte riktigt, namnsdagsfirandet sker nämligen privat på Öland under kungahusets semester på den soliga ön.

Vad som egentligen är att föredra är upp till den enskilda betraktaren, men visst kan man se en charm i både och?

Som vanlig medborgare låter ju tanken på att bli firad två gånger om året av hela den svenska befolkningen inte helt fel.

Men samtidigt kan man tänka sig att Madeleine som alltid är bevakad och står i rampljuset kan tycka det är ganska skönt att få njuta av sin namnsdag i lugn och med sina nära och kära.

Eller vad tror ni?

Vi från Svensk Dam önskar i alla fall prinsessan Madeleine det största grattis vi bara kan idag på hennes namnsdag!

Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till SverigeBrand logo
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till Sverige
Annons