Madeleines miljonsatsning med Chris – avslöjar framtidsplanerna i Sverige

prinsessan madeleine chris o'neill

Är prinsessan Madeleine på väg hem till Sverige? Det är en fråga som många har ställt sig efter att uppgifter om lägenheten på Hovstallet nådde allmänheten.

Prinsessan Madeleine bor, som bekant, i Florida sedan två år tillbaka. Just nu har hon hela sitt liv i den lyxiga villan i området Pinecrest i Miami. Och både hon och Chris arbetetar hemifrån, på grund av coronapandemin.

LÄS MER: Stor oro för Madeleine efter läkarens ord

Men för några veckor sedan kom nya uppgifter som avslöjar att prinsessan troligtvis planerar att tillbringa mer tid i Sverige framöver. Expressen kunde nämligen berätta att Madeleine och Chris har storrenoverat sin lägenhet på Hovstallet i Stockholm. En våning som står tom när prinsessfamiljen inte är hemma i Sverige.

Prinsessan Madeleines lägenhet har genomgått en lyxrenovering

Renoveringen kom till efter önskemål om att femrummaren skulle bli större.

– Det är flera orsaker, bland annat har det att göra med logistik- och säkerhetsaspekter och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Expressen.

Statens fastighetsverk beslutade att det skulle byggas nytt sovrum, klädkammare, klädvårdsrum och ett badrum. Tanken var att renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor. Men i slutändan hamnade notan på det dubbla.

LÄS MER: Därför är Chris inte med i Året med kungafamiljen

Expressens dokument visar att man inom grenar av Statens fastighetsverk upplevde att prinsessan Madeleine krävde en högre standard än vad som innefattades av den så kallade kungliga dispositionsrätten. Därför föreslogs det att Ståthållarämbetet skulle bekosta bland annat betala kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare.

Konflikt om kostnaderna

Detta blev dock aldrig av och staten betalade till slut hela räkningen.

– Man nådde ingen överenskommelse, säger Peter Wallin på Statens fastighetsverk till Expressen.

Margareta Thorgren svarar följande på Expressens fråga om varför Madeleine och Ståthållarämbetet inte betalade delar av renoveringen.

– Det raka svaret på den frågan är att Statens Fastighetsverket förvaltar och ansvarar för statens egendomar. Det innebär också att de ansvarar för renoveringar och tar dessa kostnader. I den här renoveringen som var 2018 så var det ingen överstandard. Det var samma standard som den befintliga lägenheten, säger hon.

Nu är renoveringen alltså slutförd och Madeleine har fått drömvåningen hon alltid önskat. Och förhoppningsvis betyder det här ansiktslyftet att familjen kommer att tillbringa mer tid i Stockholm i framtiden.

Foto: TT