Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines panik inför flytten till Sverige – dilemmat med Jonas Bergström

29 maj, 2023, 05:00 

Situationen med ex-pojkvännen Jonas Bergström som prinsessan Madeleine helst vill slippa.

Annons

Snart packar prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen sina väskor för att sitt pick och pack till Sverige. Florida, den soliga delstaten de bott i de senaste åren, kommer då vara ett minne blott.

Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idagBrand logo
Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag

Ett lyxhus i Pinecrest byts ut mot en lyxvåning och sjurummare på Hovstallet, mitt i centrala Stockholm med närhet till både trevlig shopping, restauranger och vänner.

Enligt hovet är både Madeleine och Chris måna om att barnen ska få en svensk skolgång och en svensk uppfostran, vilket ligger till grund för den flytt som sker i augustimånad.

Annons
Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige i augustimånad.

Madeleines stora problem inför flytten

Men vilka skolor som Madeleine och Chris kommer att sätta sina barn i är oklart. Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om att paret besökt prinsessan Estelles och prins Oscars skola Campus Manilla för att se om det skulle kunna vara en lämplig skola även för prinsessan Leonore.

Madeleines yngsta dotter, prinsessan Adrienne, ska i sin tur gå på svensk förskola. Vilken valet faller på återstår att se, men det är inte helt otänkbart att hon, likt prins Carl Philips och prinsessan Sofias samt kronprinsessan Victorias och prins Daniels barn, väljer en förskola ute på Djurgården.

Annons

Det finns bara ett problem. Ex-pojkvännen Jonas Bergström har barn i samma ålder och det vore inte alls bra om deras barn skulle hamna på samma förskola, berättar en källa för Aftonbladet.

– Det finns många riktigt bra förskolor där, men det får inte bli så att Madeleine och Jonas Bergströms barn hamnar i samma förskola. Det är inte en bekväm situation för Madeleine, säger källan.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström
Prinsessan Madeleine vill helst undvika att prinsessan Adrienne hamnar på samma förskola som ex-pojkvännen Jonas Bergströms barn, säger en källa till Aftonbladet.

Så är relationen med Jonas Bergström i dag

Nej, det blev ju som bekant inget jättebra avslut mellan Madeleine och Jonas. I samband med att hon bröt förlovningen flydde hon till New York, där hon bara några månader senare fann kärleken i Chris O'Neill.

Annons

I dag har Madeleine och Jonas inte direkt någon kontakt med varandra längre. Det händer att de träffas på gemensamma vänners fester och hälsar artigt på varandra, men mycket mer än så är det inte.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Foto: TT

Annons