Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleines stora lycka i Florida – kungafamiljens jubel efter beskedet!

07 feb, 2023, 10:00 

Vilken glädje för hela kungafamiljen!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Borta i Florida ser vi inte prinsessan Madeleine särskilt ofta, men visst jobbar hon på för fullt i det tysta. Mycket av hennes tid läggs på arbetet med World Childhood Foundation, den stiftelse som hennes mamma drottning Silvia startade 1999.

Nu har Madeleine är riktigt glädjebesked att dela med sig av – Childhood har haft ett succéår!

Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Prinsessan Madeleines stora glädje i Florida

Det är i årsredovisningen från 2021/2022 som nya siffror gällande Childhoods verksamhet kommer upp till ytan. Och visst är det otroliga siffror vi möts av.

Mer specifikt är det beviljade medel ökat skyhögt de senaste åren. Beviljade medel är kort och gott den summa pengar de donerat till goda ändamål under året. 2020 landade den på svindlande 21,9 miljoner, men det är ingenting jämfört med den senaste rapporten: 42,8 miljoner kronor!

Annons

Förutom det visar siffrorna i årsredovisningen på att Childhood fortsatt går som på räls. Oerhört glädjande för Silvia och Madeleine, eftersom det betyder att de verkligen gör, och kan fortsätta göra skillnad för barnen.

Prinsessan Madeleine är glad
Visst kan man tänka sig att ett såhär brett leende pryder Madeleines läppar i Florida!

Kungafamiljens stora lycka – framgång för Silvias "fjärde barn"

Och visst kan man räkna med att hela kungafamiljen glatt tar emot detta besked. Det är ju så mycket mer än bara en stiftelse, den har ju varit med dem genom hela livet. 2006 hakade Madeleine på, och 2021 kom beskedet att hon fått en ny hedersam roll som vice hedersordförande.

Ett naturligt steg, eftersom hon ju vuxit upp med hennes mors brinnande engagemang ständigt närvarande. Silvia har till och med kallat det hennes "fjärde barn", har Madeleine berättat!

– Jag menar, vi växte upp med Childhood, och pappa brukar säga att vi fick det till både frukost, lunch och middag, sa Madeleine i SVT:s Året med Kungafamiljen.

– Och så var det verkligen, mamma pratade jämt om Childhood, hon berättade alltid för oss när hon kom tillbaka från sina resor, vi fick höra vad hon varit med om om de problemen som finns och om de barnen som hon hade mött.

Foto: TT

Annons