Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines stora utseendeförändring – så får vi se henne efter Sverigeflytten

19 nov, 2023, 19:00 
Louise Wibergh Lenti
Madeleine till Sverige

Enligt experten Hanna Hellberg kan vi vänta oss en förändring av Madeleines utseende efter att hon och familjen flyttat hem till Sverige.

Annons
Madeleines och Chris hemliga kodspråkBrand logo
Madeleines och Chris hemliga kodspråk

Madeleines och Chris omtalade flytt till Sverige kommer innebära många förändringar för familjen. De kommer bo i ett land där alla vet vilka de är, barnen kommer få nya svenska kompisar och de kommer behöva anpassa sig till minusgrader och säsongsskiften.

I en intervju med Svensk Dam förklarar smyckesexperten Hanna Hellberg, känd från Smyckespodden och instagramkontor magpie_memoirs, hur prinsessans utseende kan komma att påverkas av flytten till Sverige.

Tar seden dit hon kommer

Vi känner Madeleine som den exklusiva modeprinsessan med oklanderlig stil – och dyra prislappar.

Hanna Hellberg har tidigare förklarat för Svensk Dam att Madeleine har flertalet dyrgripar till klockor och att hon är den av prinsessorna som med råge har den största och mest exklusiva vigselringen.

Annons

– Hon umgås i den typen av kretsar där de flesta andra har ekonomiska förutsättningar för det, säger Hanna som menar att Madeleines köpbeteende inte sticker ut.

Madeleine, Childhood
Vackra Madeleine tidigare i höst på Childhoodgalan i New York. Med örhängen, klocka, vigselring och de olika armbanden bär Madeleine smycken som enligt Hanna Hellberg kan kosta upp mot 2,6 miljoner kronor.

Utöver att Madeleine har ett öga för kvalité kan de dyra prislapparna även förklaras av att hon bott utomlands under en längre tid. I England, och inte minst USA, är det vanligare med större och dyrare smycken. I Sverige har vi en tradition av att vara lite mer sparsmakade.

– Vi är ju ganska minimalistiska egentligen och kronprinsessan har ju en ganska skandinavisk och praktisk approach till sina saker jämfört med Madde, konstaterar Hanna.

Vår internationella prinsessa har helt enkelt anpassat sin stil efter de omgivningar hon befunnit sig i.

Madeleines förändring

Efter flytten till Sverige erfar Hanna Hellberg att delar av Madeleines smyckesgarderob kommer att få stanna i flyttkartongerna.

Annons

– Jag tror att hon kanske offentligt kommer att tona ner det för att inte förstärka de fördomar folk har om henne, att hon har en dyr smak, och jag tror att hon kanske vill uppfattas som en touch mer folklig och tillgänglig, säger Hanna.

Hellberg menar också att det kan vara av intresse för Madeleine att inte bära allt för synligt dyra smycken offentligt då stöldrisken är hög. Cartier-klockorna som Madeleine håller så kärt är några av de föremål som ligger i riskzonen.

Madeleine, klocka
En av Madeleines tidlösa och vackra Cartier-klockor, strösslad med diamanter.

– Att ha den typen av dyra klockor som Madeleine har är ett stort problem. Jag vet att det är många som blir rånade på sina klockor. För vissa modeller vet man att man kan få sålt för 400 000 utan att blinka, och det är en liten sak som är enkel att sno, förklarar Hanna.

Hon fortsätter att förklara att det finns en stor efterfrågan efter dyra märkessmycken nu vilket gör att de inte används i offentligheten i lika stor utsträckning i Sverige.

– I Monaco har alla det och då är det inte riktigt lika utstickande. Det finns nog en säkerhetsaspekt också att inte vara för tydlig med vad det är man har på sig och inte sticka ut för mycket, avslutar Hanna.

Foto: TT

Annons