Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mannen som planerat att gifta sig med Ingrid Alexandra gripen för allvarligt brott – nya detaljer

01 feb, 2024, 19:13 
Prinsessan Ingrid Alexandra och kronprinsessan Mette-Marit
Mannen kom till Norge med planen att gifta sig med Ingrid Alexandra. Nu har han gripits – och snart kommer besked om hans framtid.
Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

I samma sekund som som prinsessan Ingrid Alexandra, 20, föddes var hennes öde bestämt: En dag ska hon bli drottning.

Det är ett speciellt liv den unga prinsessan lever och hennes framtid som Norges statschef präglar varje del av hennes vardag.

Och dessvärre sätter det även Ingrid Alexandra i en utsatt situation. Det blev smärtsamt tydligt i början av året.

Mannens otäcka plan för Ingrid Alexandra

Dramat kring Ingrid Alexandra och mannen som åkt till Norge med en mörk baktanke har spridits världen över, och nu finns nya detaljer.

Det var den 10:e januari som en 43-årig man greps på flygplatsen Gardenmoen med flera vapen i sin ägo. Polisen ska även hittat en adressbok i mannens bagage där adresser till flera medlemmar i den norska kungafamiljen var uppskrivna.

Annons

Mannen, som även tidigare besökt kronprinsfamiljens hus i Skaugum och det norska slottet, ska ha haft ett särskild fixering vid just Ingrid Alexandra:

"Den misstänktes koppling till Norge och hans syfte med vistelsen här verkar bland annat innehålla en specifik besatthet vid den norska kungafamiljen och speciellt Ingrid Alexandra – som han vill gifta sig med", går att läsa i domslutet mot mannen, enligt norska Se och hör.

Prinsessan Ingrid Alexandra på Christiansborgs slott
Prinsessan Ingrid Alexandra har blivit indragen i en otäck situation.MISC / BACKGRID US / TT

Mannen ska inte ha någon anknytning till Norge och har varken familj eller anställning i landet, även om han hävdar att han söker en karriär i Norge.

– Han har sagt att han vill jobba med jordbruk i Norge, han har erfarenhet av det från USA, säger mannens tilldelade advokat Jørund Lægland till TV2, enligt norska Se och hör.

Då kommer beskedet om mannen

Advokaten säger även att hans klient erkänt sig skyldig och kommer troligtvis fällas när häktningstiden går ut den 9:e februari.

Enligt Se och Hörs uppgifter vill åklagarmyndigheten så snart som möjligt få mannen dömd och utvisad, och han själv ska önska utvisning utan brottmål.

Och nu är det alltså bara några dagar kvar tills vi får besked om hur det blir med mannen.

Foto: TT

Annons