Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises bluff med Durek – ljög för barnen

27 apr, 2023, 14:00 
AvFelicia Plåt
Märtha Louise och Durek
Märtha Louise och Durek förlovade sig under 2022. Foto: TT

Märtha Louise berättar om när Durek träffade barnen för första gången.

Annons

Sedan 2019 har prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett varit ett par. Och relationen har skapar många rubriker i Norge. Exempelvis har den självutnämnda shamanen gjort uttalanden som kritiserats, så pass mycket att Märtha Louise inte längre fick jobba för kungahuset.

Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

Deras kärleksresa har stött på många hinder på vägen men det har inte stoppat dem från att leva sitt liv tillsammans. Idag är nämligen det omtalade paret förlovade. Och när ett bröllop kommer ske är ännu oklart.

"Min gay-kompis"

Nu berättar Märtha Louise och Durek i en intervju med tidningen Gurus om bland annat kärlek, rasism och hur Durek fick träffa sina bonusdöttrar för första gången.

Durek var från början öppen med att han tidigare hade haft förhållanden med både män och kvinnor. Och de berättar att det norska kungahuset accepterade Dureks sexuella läggning från början. Kungahuset tycker att "kärlek är kärlek".

Annons

Men när Durek skulle möta sin nya partners barn för första gången så presenterades han inte riktigt som man kanske hade trott. Utan han fick vara mammas "gay-kompis". Men enligt prinsessan Märtha Louise fanns det en anledning.

– Jag presenterade honom som min gay-kompis. Vi tog dem till Universal Studios och de träffade honom utan pressen av att vi dejtade. De bondade, och det var så vackert, säger prinsessan Märtha Louise till Gurus.

Har mötts av rasism

Hon berättar även om den rasism som Durek har fått uppleva. Och tack vare att kung Harald ställde sig så pass hårt emot rasismen har det påverkat deras relation positivt.

– Att han sa det gjorde att jag fick mycket mer respekt och glädje för Märtha och mig, sa Durek till tidningen.

Annons