Märtha Louise skäller ut mannen inför alla: "Det är respektlöst"

Prinsessan Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise är mäkta förbannad – och nu ryter hon ifrån.

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise är en person med ett starkt patos – och starka åsikter. Till skillnad från de allra flesta kungligheter har hon inga problem med att ta ställning även i laddade frågor.

Nu har hon återigen använt sitt Instagram-konto för att ryta ifrån. Den här gången vill hon visa sitt stöd för vännen Margit Lovise Holte, en prästinna som upplevt diskriminering från sina manliga kollegor.

Märtha Louise rasar mot mannens vägran

En präst vid namn Vidar Nes Mygland har nämligen vägrat att utföra sina gudstjänster ihop med kvinnliga präster.

Så här skriver Märtha Louise.

"Jag är så stolt över dig, Margit Lovise Holte, min själsfrände, för att du står upp för kvinnors rättigheter när dina manliga prästkollegor beter sig respektlöst mot kvinnliga präster. Diskriminering är som du säger, aldrig lösningen", skriver Märtha Louise.

"Jag är bedrövad att debatten om kvinnliga präster fortfarande pågår år 2021. Att det fortfarande finns män som har fräckheten att argumentera emot kvinnliga präster och att de fortfarande haft möjligheten att vägra arbeta med kvinnliga kollegor (det var så sent som i fjol som kyrkan satte ner foten mot den här typen av diskriminering)."

Det här är som sagt inte första gången Märtha Louise gör ett politiskt ställningstagande. Samma sak skedde efter mordet på George Floyd.

"Det här har gått alldeles för långt"

Märtha Louise gav sig in i debatten med stor passion i ett inlägg på Instagram.

“Sluta! Det här har gått alldeles för långt; dödandet av oskyldiga män och kvinnor! Vilka är dessa monster med förvridna tankar som tror att de har rätt att döda på grund av skillnader i hudfärg?”, skrev Märtha Louise.

Då berättade norska Se og hörs kungaexpert Anders Johan Stavseng att den norska kungafamiljen är något mer frispråkiga än den svenska i politiska frågor.

– Den norska kungafamiljen uttalar sig sällan om politiska saker. Samtidigt har kronprinsessparet, Haakon och Mette-Marit, ofta uppmärksammat och deltagit i arrangemang med politiska undertoner. Till exempel miljöfrågor, invandring och integration. De har valt sida, för de svaga i samhället, och det tycker jag är fint. Det visar på ett personligt engagemang, sa Anders då.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt