Mary och Frederiks stora problem på semestern – bilderna avslöjar: "Han mår inte bra"

31 dec, 2022, 07:00 

Det danska kronprinsparet har det inte lätt.

Annons

Det danska kungahuset kunde nog inte vara nöjdare över att det nu är dags att lämna 2022 bakom sig, och ringa in det nya året. Det har ju minst sagt varit ett stormigt år – efter drottning Margrethes plötsliga chockbeslut.

Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!
Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har tagit med sig barnen och åkt till Australien för att samla krafterna – men det finns ett problem.

Danska kronprinsparet resa väcker uppmärksamhet

Att årets julresa gick till Australien är inte särskilt konstig. Mary är född i Tasmanien och det var ju dessutom i Sydney som parets vägar korsades för första gången. Plötsligt blev hon kronprinsessa av Danmark – och landets framtida drottning.

Så i år blev det ingen vit jul på Amalieborg, utan familjen höll sig på sydligare breddgrader.

Annons

– Vi ser fram emot att åka till Australien och fira jul med min familj. Det har gått många år sen sist, säger Mary till Billed-bladet.

Ja, närmare bestämt fem år, så det var minst sagt ett kärt återseende för familjen. Men det var inte bara Mary och Frederik som längtat till Australien, Australien hade längtat efter dem...

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary med barnen prins Vincent och prinsessan Josephine som bebisar
Bland annat 2011 var paret på officiellt besök till Marys hemland. Denna gång är resan dock av privat karaktär.

Kronprins Frederik irriterad av händelsen på resan

Nu rapporterar danska BT om de stora skillnaderna som kronprinsparet ställs inför under deras resa. Visst är de vana vid uppmärksamhet hemma i Danmark som landet framtida regenter, men masshysterin kring paret borta i Australien saknar motstycke.

– Australiensisk press påminner mycket mer om brittisk och amerikansk press, som inte respekterar kungligheternas integritet på samma sätt. I Sydney är kronprinsparet omringade som Hollywoodstjärnor, säger kungahus-experten Jacob Heinel Jensen till BT.

Annons

Det är svårt för paret att göra nånting utan att de fångas på bild och svärmas av fotografer, och enligt Heinel Jensen beror det på två saker. Dels att det gått så lång tid sedan de var där, och sedan självklart: stormen i det danska kungahuset.

Och trots att Frederik växt upp i det kungliga rampljuset menar han att det är tydligt att detta är ett problem för honom.

– Men det är också tydligt på några av bilderna att kronprinsen inte mår bra kring teleobjektiv. Han har alltid haft ett ansträngt förhållande till paparazzifotografer och på den här resan verkar det som om det också finns ett ökat fokus på paret. Det irriterar honom helt klart, säger Jacob Heinel Jensen.

Annons