Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marys fruktan – vill inte att prins Christian ska bli som sin pappa

25 aug, 2023, 10:00 
Felicia Plåt
Mary och Christian
Mary är orolig för sin son. Foto: TT

Prins Christian har haft en riktigt festlig sommar.

Annons

I oktober fyller prins Christian av Danmark 18 år. Det kommer bli en stor fest där flera kungligheter från hela världen kommer att närvara för att fira den blivande 18-åringen. Men prins Christian har redan börjat festa och har tagit tillvara på sommaren till fullo.

Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Christians fest-sommar

Under sommaren har Christian rest runt i Europa tillsammans med sina vänner och de har verkligen festat till det. De har synts till på Formel-1 i Monaco, där ryktet om en romans med den italienska prinsessan Maria Chiara började spira.

Men festen har även tagit sig till hemlandet och Christian besökte den kända festivalen "Smukfest" i Skanderborg. Enligt bilder som Se och Hör Norge har rapporterat om verkar det som att Christian hade riktigt kul och vi kan se honom stå med en öl i handen.

Annons

Han sågs även prata med en hel del människor och det var många som kände igen honom. Under artisten Thor Farlovs uppträdande fick prinsen och hans vänner stå bakom scenen för att lyssna och fota konserten.

Champagne-skandalen

Festivalen "Smukfest" har precis som många andra musikfestivaler varit drabbade av att gästerna experimenterat med droger. Detta har såklart gjort att föräldrar är oroliga att sina barn ska testa något de ångrar. Kronprinsessan Mary är ingen undantag. Hon är nog lika orolig som många andra föräldrar, speciellt under sonens festliga sommar.

Hon har tidigare satt ner foten när en video på, då 16-åriga, Christian blev viral. Prinsen sågs hälla champagne över sina vänner när han var på en fest på den privata klubben La Folie Douce i Val Thorens. Han hade varken åldern inne och folk tyckte hans beteende var opassande. Mary kommenterade angående videon till danska Billded Bladet:

Annons

– När vi har två tonårsbarn i huset tänker vi lite på den tid vi lever i, där alla människor kan ta bilder eller filma på alla möjliga sätt, på alla ställen. De är mer utsatta och det är viktigt att de är medvetna om det. Och det är de, eftersom de växte upp med den mediebild vi har idag.

Marys fruktan

Men danskarna känner igen beteendet, då Christians far, kronprins Frederik, var känd som en fest-prins när han var yngre. Han sågs med olika kvinnor och sa sällan nej till fest och alkohol, skriver norska Se och Hör.

Mary har inte upplevt dessa sidor av sin make, men historierna har säkerligen nått hennes öron. Och nu frukar hon att hennes son Christian ska gå samma väg som hans far Frederik, skriver norska Se och Hör.

Annons