Marys stora utseendeförändring – som hon tvingades att göra

Kronprinsessan Mary har genomfört en stor stilförändring sedan tiden som Mary Donaldson. Bilderna från då och nu visar tydligt skillnaden.
Slå på ljud

Innan hon blev kronprinsessan Mary var hon Mary Donaldson, en brunett från Australien med en förkärlek för sport och fritid. Nu är hon en självklar del av det danska kungahuset – en roll hon har axlat med bravur.

Men det krävdes en viss omställning. Mary var inte fostrad att bli ett tyst kuttersmycke. Hon var en affärskvinna, en karriärsklättrare som hade en examen i juridik och handel från University of Tasmania. Hon brukade röra sig i korridorerna hos storföretag som DDB Needham, Young & Rubicam och Microsoft Business Solutions. Det säger sig självt att hon behövde en viss acklimatisering inför livet i de kungliga kretsarna.

Kronprinsessan Mary har gjort om sitt utseende

Nu har det gått sexton år sedan Mary gifte sig med sin kronprins Frederik. Och den gångna tiden har också fört med sig en förändring av Marys stil.

Mary har förändrat sin stil – men är fortfarande vacker!

Mary har förändrat sin stil – men är fortfarande vacker!

Johanna Lejon är modeexpert- och skribent på Svensk Dam. Hon har noterat Marys tydliga förändring.

– Mary är ju en av Europas absolut mest eleganta kronprinsessor! Hon har en fantastisk känsla för både stil och mode – och hon klär i allt. Marys stil kan, vid en första anblick, se ganska likadan ut, från år till år, men tittar man närmare så ser man ju att den har förändrats. Och det en hel del! Från början var ju Mary en jeans- och t-shirt-tjej. Hon trivdes bäst i enkla sköna plagg: mjuka stretchjeans, en tunnstickad tröja, låga skor och stora solglasögon. Det är ju en HELT annan Mary än den vi ser i dag. I dag är hon så oerhört chic och helrätt. Mary har verkligen den där speciella kungliga stilen. För att använda ett uttjatat uttryck: hennes stil är klassisk – men med en twist. I dag är hon ju allra snyggast i blus och sidenkjol, och så de där skyhöga klackarna och perfekt fönade håret till. Wow, säger jag bara! Pricken över i är de många smyckena, från Lynggaard och Dulong.

 

LÄS MER: Mette-Marits utskällda utseendeförändring – bilderna visar tydligt skillnaden

Skillnad jämfört med de svenska