Meghan i krig om Dianas juveler: ”Hon vägrar släppa dem”

Meghan Markle Hertiginnan Meghan Prinsessan Dianas ring

Nu är det juvelpanik i brittiska kungafamiljen: Ingen trodde att Harry och Meghan skulle lämna England – med Dianas smycken.
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!
Slå på ljud

Finns det något som kungligheterna är rädda om, så är det sina ärvda juveler. De storslagna tiarorna, de gnistrande briljanthalsbanden – och prestige-ringarna. Det mesta ägs numera av kungliga stiftelser, ett sätt för kungahusen att se till att släktklenoderna inte skingras.

Men så finns det vissa ikoniska juveler som befinner sig i ett gränsland mellan kungligt och privat och dit hör en hel del av prinsessan Dianas legendariska smycken.

LÄS OCKSÅ: Elizabeths markering mot Meghan – på Beatrices bröllop

Meghan Markle Hertiginnan Meghan Prins Harry Prinsessan Dianas ring

2018: Meghan på väg till sin bröllopsfest, klädd i liljevitt från Stella McCartney. Fast det var Dianas ring på hennes högra ringfinger som alla pratade om.

Prins Harry och prins William ärvde alla Dianas smycken, utom Spencer-diademet som alltid ägts av hennes familj. Och på den tiden, när arvet skulle delas upp, så var de fortfarande sams.

Prinsessan Dianas ring – nu på Meghan

William fick Dianas förlovningsring med safiren – och trädde den många år senare på Kates finger när han friade – och Harry fick den megastora akvamarinringen. En glammig ring som Diana älskade.

Meghan Markle Hertiginnan Meghan Prinsessan Diana ring

Dianas ring med sin gigantiska smaragdslipade akvamarin.

Harry gav ringen till Meghan, enligt ryktet i morgongåva – och sedan följde den förstås med i packningen när de flyttade till USA. Den är ju faktiskt prins Harrys privata egendom genom arv.

Men denna dunder-sorti fanns ju inte på kartan när prinsessan Dianas smycken delades upp. Och nu viskas det att brittiska kungafamiljen, eller i alla fall prins William, ska ha uttryckt sitt stora missnöje med ”den stora juvelflykten” över Atlanten. Medan prins Harry ställer sig helt oförstående och Meghan håller hårt i sin Diana-ring. Ett nytt krig under uppsegling?

Meghan Markle Prins Harry Hertiginnan Catherine Kate Prins William

Meghan och Harry på kollisionskurs med William och Kate?

LÄS OCKSÅ: Djupa sprickan mellan Meghan och drottning Elizabeth

Foto: TT.