Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan lämnad – går skilda vägar mitt i krisen

06 dec, 2022, 13:30 
Meghan Markle och prins Harry
Nu bryter de upp.
Annons
Meghans förbjudna beteende avslöjat – bilderna visarBrand logo
Meghans förbjudna beteende avslöjat – bilderna visar

Det råder bråda dagar för de brittiska kungligheter – och splittringen förväntas bli värre än någonsin. På ena planhalvan har vi kung Charles och kungafamiljen, och på den andra är det Meghan Markle och prins Harry som rör om.

Men Meghan, som annars håller i taktpinnen, har nu drabbats av ett bakslag – mitt i stormen.

Elizabeths beslut för Meghan och Harry

Det kom för många som en chock när Meghan och Harry 2020 meddelade sin sorti ur det brittiska kungahuset, och sedan dess har ingenting varit sig likt. De motiverade sitt val genom en önskan efter större friheter och möjligheter att tjäna sina egna pengar.

Beslutet följdes av ett års prövotid, på drottning Elizabeths begäran. Sagt och gjort, ett år senare stod det klart.

Annons

"Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för Hennes Majestät Drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av Kungafamiljen" Meddelade hovet.

Prins Harry och Meghan Markle pussas efter sitt bröllop 2018
Två år innan sortin – nykära på sin bröllopsdag.

Förutom att de har fått avsäga sig sina kungliga uppdrag och hederstitlar, får de göra betydligt mer saker än sina motsvarigheter prins William och prinsessan Kate.

Andra personen på kort tid som bryter med paret

Paret har bland annat talat ut i Oprah, något som inte hade varit möjligt om deras roller i kungahusen var kvar. Speciellt med tanke på vad som kom till ytan – de anklagade kungahuset för rasism och menade att ingen tog Meghan Markles psykiska ohälsa på allvar.

Ytterligare en sak som sortin öppnat upp dörrar för är Meghan Markles podcast Archetypes. Den sänds exklusivt på Spotify, och har gått som tåget. Men nu drabbas Meghan av det andra bakslaget på kort tid.

Meghan Markle i en studio framför en mikrofon när hon spelar in sin podcast Archetypes
Meghans podcast toppade snabbt listorna.

Tidigare i veckan kom beskedet att Mandana Dayani, chef för prinsparets stiftelse Archewell, går skilda vägar efter ett och ett halvt år. Nu lämnar en av de högt uppsatta medarbetarna podcasten, nämligen producenten Rebecca Sananès.

Även hon har jobbat i ett och ett halvt år med Meghan, och har nu blivit ersatt av Serena Regan. Det är däremot fortsatt oklart om Meghan kommer göra ytterligare en säsong av podcasten.

Foto: TT

Annons