Prins Harrys skräck – efter bilderna på Meghan och Kate: "Livrädd"

06 dec, 2022, 07:12 
Meghan Markle, prins Harry och prinsessan Kate

Nu vädjar prins Harry – och drar en parallell till sin mor prinsessan Diana.

Annons
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut

Snart är prins Harry och Meghan Markles långa dokumentärserie ute för hela världen att se, och det väntas bli en skandalomsusad historia.

Nu släpper streamingjätten Netflix en andra trailer av serien Harry & Meghan, och Harry öppnar upp om sina rädslor.

Prinsessan Dianas relation kritiserades

Det var 1997 som prins Harry och prins Williams mamma prinsessan Diana tragiskt gick bort i en bilolycka. Hennes tid i kungahuset var inte enkel, varje steg hon tog följdes av pressen och mediauppbådet liknar inget annat.

Faktum är att det hela började redan innan hon gifte sig in i kungahuset. Bara ett år efter att hon träffat dåvarande prins Charles flockades paparazzis utanför hennes hem, och den blivande prinsessan var tvungen att flytta. Så såg hennes liv sedan ut, fram till hennes bortgång.

Prinsessan Diana omringad av fotografer 1996
Prinsessan Diana omringad av fotografer, ett år innan hennes bortgång.

Innan Diana gick bort var hon tillsammans med Dodi Fayed, en relation som skapade ramaskri och rubriker. Folk menade att det ej var lämpligt att prinsessan var tillsammans med en utomeuropeisk man, och rasismen har Harry mött återigen i sitt förhållande med Meghan.

Annons

Harrys skräck för Meghan och Kate

Prins Harry, som bara var 12 år när hans mamma gick bort har tidigare berättat om sin skräck för att frun Meghan ska råka ut för samma sak som hans mamma.

"Min största ånger är att jag inte tog ställning tidigare i mitt förhållande till min fru och att jag ropade ut rasismen när jag gjorde det. Historien upprepade sig. Min mamma jagades till sin död medan hon var i ett förhållande med någon som inte var vit, och se nu vad som har hänt. Du vill prata om att historien upprepar sig - de kommer inte att sluta förrän (Meghan) dör."

I den nya trailern gör han det klart igen. Det visas bilder på Meghan och Kate som tar sig igenom ett myller av paparazzis, och Harry uttrycker sin skräck:

"Smärtan och lidandet för kvinnor som gifter sig in i denna institution, denna hysteri"

"Jag var livrädd. Jag ville inte att historien skulle upprepa sig"

Prins Harry håller handen för ansiktet och Meghan Markle står i bakgrunden gravid
Harry bryter ihop i nya trailern, detta är från en annan scen än den som beskrivs ovan.

Foto: TT

Annons