Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vändningen: William och Harry återförenade – mitt i brinnande krisen

04 dec, 2022, 12:00 
Prins William och prins Harry

Det här såg ingen komma – brödrafejdens vändning, när allting stormar som mest.

Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahusetBrand logo
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Att det stormat kring bröderna Prins Harry och prins Williams relation är ingenting nytt. Hittills är det inte heller mycket som pekar på en brödraförsoning i närtid.

Men lagom till att prins Harry släpper både en ny bok och serie som förväntas skaka om det kungahus prins William håller så nära hjärtat sker en oväntad återförening.

Prins William och kung Charles krismöte

Ända sedan prins Harry och Meghan Markle gjorde sin sorti har relationen med kungahuset inte varit sig lik. Det går ju självklart ut över prinsbrödernas relation.

Medan William jobbar plikttroget och hårt med att representera och visa upp monarkin från sin bästa sida – slår brodern Harry ned det. Det började med den omtalade Oprah-intervjun, där Meghan och Harry bland annat anklagade det brittiska kungahuset för rasism.

Annons

Och det förväntas trappas upp, när det stundar för Harrys biografi Spare, och parets dokumentärserie Meghan & Harry.

En bild på Meghan Markle och prins Harry från deras kommande dokumentärserie Harry & Meghan. Meghan sitter på ett bord framför Harry
I serien kommer vi få se helt nya sidor av paret...

Enligt källor till Mirror har Charles och William planerat att titta igenom alla tre avsnitt, för att vara redo att slå tillbaka mot de anklagelser som kan komma från serien.

Oväntade återföreningen

Men nu rapporterar tidningen Hello att brödernas vägar återigen har korsats, åtminstone på pappret. Och det var ett alldeles speciellt tillfälle som fick bröderna att lägga sina olikheter åt sidan.

Varje år hålls Henry Van Straubenzees julkonsert i landet, namngiven efter Harry och Williams nära vän som tragiskt gick bort i en bilolycka 2002. Den har som syfte att hedra hans minne och genom insamlingar bekämpa fattigdom i Uganda, och prinsarna är sedan starten 2009 beskyddare av fonden.

Annons

Detta år kunde varken William eller Harry medverka, men skrev istället under ett gemensamt brev.

"För de av oss som kände Henners (smeknamn på Henry, vår amn.) kommer vi alltid att sakna hans busiga charm och lustiga humor" Skrev de bland annat i det fina brevet.

De passade även på att hylla hans föräldrar.

"Vi tror att alla här ikväll kommer att hålla med om att det som Claire och Alex har uppnått sedan 2009 är inget annat än extraordinärt"

"Henrys arv kommer att leva vidare genom de otroliga prestationerna hans mamma och pappa har åstadkommit under åren."

Prins William och prins Harry 2009
Prinsarna när de lanserade minnesinsamlingen 2009.

Foto: TT

Annons