Meghan trött på ryktena: Berättar sanningen om rivaliteten

Meghan Markle och drottning Elizabeth

Det ryktas om att Meghan Markle och prins Harry försöker konkurrera ut drottning Elizabeth på ett lurigt sätt. Nu berättar paret sanningen.
7 saker du inte visste om Meghan Markle
Slå på ljud

Två gånger om året delar drottning Elizabeth ut hederstitlar till personer i Storbritannien som av olika anledningar bedöms förtjäna det.

Då britterna håller sin drottning kär är det inte konstigt att ceremonin alltid blir mycket uppmärksammad.

Och när det började ryktas om att Meghan Markle och prins Harry försöker konkurrera ut drottningen genom att hålla en egen prisutdelning, ja, då såg många rött.

Nu tycks Meghan och Harry tröttnat på elaka tungor – i ett nytt pressmeddelande berättar paret hur det ligger till.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Meghan Markle och prins Harry sätter ner foten

Det är skvallertidningarna The Sun och The Daily Mail som hävdar att paret planerar att skapa deras egen prisutdelning som ska "tävla" med drottningens hederslista.

Om man frågor Meghan och Harry själva, då blir svaret något annat. Så här säger en presstalesperson för parets stiftelse, Archewell:

"Vi ser framemot att dela med oss av Archewells arbete veckorna som kommer men påståenden om att det är menat att konkurrera med Storbritanniens hederslista är falska".

Meghan och Harry har stämt både The Sun och The Daily Mail. Stämningen är alltså redan rätt kylig.

LÄS MER: Djupa sprickan mellan Meghan och drottning Elizabeth

Meghan Markle och prins Harry bemötte snabbt det falska ryktet.

Stiftelsen döpt efter sonen Archie

På grund av pandemin har Meghan och Harry inte officiellt lanserat sin stiftelse än.

Paret har dock gett en fin förklaring till varför stiftelsen heter som den heter. Namnet "Archewell" ska vara inspirerat av deras sons namn, Archie Mountbatten Windsor.

Archie i sin tur är inspirerat av det grekiska order "arche" som står för "alltings urämne", eller som det tolkas på engelska, källa till handling.

"Vi kände att det konceptet passade för den välgörenhetsorganisation vi en gång hoppats på att kunna bygga, och det blev inspirationen till vår sons namn. Att göra något av mening, att göra nåt som är betydelsefullt" har de tidigare sagt om namnet till The Daily Telegraph.

Foto: TT