Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan Markles ord om Kate – efter märkliga bilden: "Med all respekt..."

13 mar, 2024, 17:56 
Nu bryter Meghan och Harry tystnaden.
Annons

Den senaste tiden har prinsessan Kate fullkomligt tagit över internet. Sociala medier svämmar över av teorier och tankar kring prinsessans "försvinnande" – och det blev inte bättre när hovet släppte en familjebild som visade sig vara redigerad.

Nu tvingas Meghan Markle och prins Harry ge sig in i matchen.

5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

Vändorna kring prinsessan Kate efter operationen

Ja, efter att Kate i januari gjorde en bukoperation blev det knäpptyst från prinsessan. Den sista bilden på henne släpptes i julas, och hovet lät meddela att Kate skulle ta en paus från det officiella arbetet till i påsk.

Men det faktum att man aldrig fick se Kate, eller höra hur hon mådde, skapade en sällan skådad våg på sociala medier. Det spekulerades, och bisarra rykten spreds. På internet skojar folk om att Kate gjort en så kallad "BBL", om att hon i själva verket skönhetsopererats och det spreds till och med rykten om att hon var försatt i koma.

Annons

Mitt i detta släpptes en paparazzifotad bild på Kate i en bil med sin mamma Carole, men den skulle inte sätta punkt för alla rykten. Tvärtom, folk menade att det inte var Kate på bilden – utan i själva verket hennes syster Pippa.

Meghan Markle kommenterar situationen kring prinsessan Kate

Det brittiska kungahuset har som motto att "never complain, never explain", men kanske gick det lite för långt denna gång. För att stilla stormen en gång för alla släppte Kensington Palace ett foto på Kate och barnen i samband med mors dag, där hon tackade för all omtanke.

Prinsessan Kate och barnen

Bilden analyserades in i minsta detalj, och snart upptäcktes flera redigeringsmissar. Kort därefter drog prestigefulla mediebyråerna AP och Reuters tillbaka bilden, eftersom den misstänktes vara manipulerad.

Annons

Det dröjde inte länge innan Kate tvingades ta till orda igen:

– Som många amatörfotografer experimenterar jag ibland med redigering. Jag ville be om ursäkt för eventuell förvirring som familjebilden vi delade igår orsakade. Jag hoppas att alla som firade hade en väldigt glad mors dag. C.

När detta uppdagades rapporterade sajten Page Six att Meghan Markle ska ha hånat Kates tabbe, och bland annat sagt att hon aldrig skulle ha råkat göra något liknande. Men det var inte sant, menar prinsparet. Nu släpper de ett officiellt uttalande, via sin talesperson:

”Med all respekt för Page Six, den informationen kom inte från oss”

Foto: TT

Annons