Meghans markering mot Elizabeth – vann i domstol

meghan markle drottning elizabeth

TT
Meghan har vunnit en första vinst i stämningen mot The Mail on Sunday.

Meghans kamp mot The Mail On Sunday för deras publikation av hennes privata brev till sin far går vidare, och under torsdagen kom den första stora framgången för Meghan. Rätten har idag meddelat sitt beslut i målet och de ställer sig på hennes sida, rapporterar The Sun.

”Den rättssökande hade en rimlig förväntning på att innehållet i brevet skulle förbli privat.

The Mails artiklar gjorde intrång på denna rimliga förväntan” sa domaren Justice Warby i sitt beslut.

Tackar prins Harry – utelämnar Elizabeth

Meghan kommenterade sedan beslutet med ett eget uttalande, där hon tackade prins Harry och sin mamma Doria Ragland för deras stöd. Hon nämner inte brittiska hovet eller drottning Elizabeth i sitt uttalande.

”För mig och så många andra är det verklige livet, verkliga relationer och väldigt verklig sorg.”

meghan markle

Meghan vinner i rätten mot publiceringen av hennes privata brev.

MEGA

Hon menar på att journalistik är viktig och behövs, men att det som tidningen håller på med inte har något med de värderingarna att göra.

Skadan de har gjort och fortsätter åsamka går djupt. Men, iallafall för idag, med den omfattande vinst för privatlivet och copyright, har vi alla vunnit.

Jag ska dela den här segern med alla er – för vi förtjänar rättvisa och sanning, och vi alla förtjänar bättre.” skriver Meghan i sitt uttalande.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Stämningen kommer överklagas

Stämningen mot tidningen gällde fem artiklar som publicerades i februari 2019, och invändningen var att det var en inskränkning av privatlivet, copyrightbrott samt intrång i datasäkerhet.

Det ska hållas kompletterande förhör för att få ihop hela bilden, bland annat har Meghans påstående om copyrightinskränkning inte bedömts än.

De svaranden, Associated Newspapers Limited som äger The Mail on Sunday, skriver att de kommer överklaga.

”Vi är väldigt förvånade över dagens samlade bedömning och besvikna att vi har nekats presentera alla bevis i öppen domstol vid full rättegång” skriver ANL.

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan