Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans och Harrys ultimatum – riskerar att bli av med hundratals miljoner

30 jan, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Meghan och Harry kan bli av med ett avtal värt hundratals miljoner.

Annons
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

Joe Rogan är mannen bakom världens största podcast. Han har 11 (!) miljoner lyssnare världen över per avsnitt. Men samtidigt är det många som riktar skarp kritik mot honom då han anklagas för att sprida desinformation.

Trots det köpte Spotify upp rättigheterna till hans podcast för drygt 900 miljoner kronor. Konsekvenserna? Flera världsartister kräver nu att deras musik tas bort bort från musikjätten.

Och Meghan och Harry menar att de uppmärksammade problemet kring Joe Rogans podd redan i april i fjol.

Meghans och Harrys hot mot Spotify och Joe Rogan

Joe Rogan sprider desinformation om covid-vaccin till sina miljontals lyssnare, och många litar blint på honom. 270 forskare har därför gått ihop och skrivit under ett upprop där de kräver att Spotify agerar.

Annons

Meghan och Harrys har genom sin stiftelse The Archwell Foundation ett avtal att producera poddar för Spotify. Och i ett uttalande har de uttryckt sin oro för att strömningstjänsten sprider desinformation.

"Hundratals miljoner människor påverkas dagligen av de allvarliga skador som orsakas av felaktig information och desinformation som frodas. I april uttryckte våra medgrundare (Harry och Meghan reds. anm.) oro till våra partners på Spotify över de allt för verkliga konsekvenserna av felaktig covid-19-information på deras plattform”, står det i uttalandet.

”Vi vänder oss till Spotify för att möta det här ögonblicket och är angelägna om att fortsätta vårt arbete tillsammans när de gör det”.

Meghan och Harry riskerar att bli av med mångmiljonavtalet

Av de sista raderna att tolka låter det som att Meghan och Harry säger upp avtalet med Spotify om de inte agerar mot Joe Rogan.

Men frågan är om Spotify kommer lyssna på hertigen och hertiginnan. I veckan ställde världsstjärnan Neil Young ett ultimatum: "Gör er av med Joe Rogan eller ta bort mina låtar." Spotify valde att ta bort låtarna.

Annons

Det återstår att se om Meghan och Harry blir av med sitt avtal, som tros handla om tiotals miljoner pund, men troligtvis blir det så.

Foto: TT

Annons