Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit anpassar sitt kungliga uppdrag efter sjukdomstillståndet

26 apr, 2019, 20:00 
Agneta Nisbeth
kronprinsessan mette-marit
Hon mår inte så bra, det vet vi. Men kronprinsessan Mette-Marit ger inte helt upp arbetet för det. Nu tar hon bara tunnelbanan till jobbet.
Annons

Förr om åren har kronprinsessan Mette-Marit åkt ut på sitt “Boktåg” (Litteratur-tog) genom Norge, för att göra reklam för böcker och läsande. Men det här året sätter tyvärr hälsan stopp för det traditionsenliga boktåget och allt resande som projektet innebär. Kronprinsessan har som bekant diagnosticerats med kronisk lungfibros och tvingas därför ställa in många av sina uppdrag.

Kronprinsessan Mette-Marit tar nu tunnelbanan

Men skam den som ger sig. Nu har Mette-Marit och norska hovet kommit på att kronprinsessan faktiskt kan göra om boktåget 2019 lite. Hon ska nämligen ta ta tunnelbanan istället!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det blir en litterär resa med t-banan, från Kolsås i väst till Stovner i öst, från den 8 till 9 maj – med stopp på Bekkestua, Røa. Majorstua, Tøyen, Furuset och Stovner berättar hovet i ett pressmeddelande.

kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan kommer att åka med den vanliga tunnelbanan, precis som alla andra som är på väg till och från arbetet i den norska huvudstaden. Dessutom kommer Mette-Marit att delta i några litterära möten och träffa författare på olika bibliotek i Oslo, allt för att främja läsandet.

Annons

– Jag ser fram emot att dela min läsglädje genom “Bokbanen” där jag också får chansen att presentera både författare och talangfulla artister, säger kronprinsessan Mette-Marit.

Satsar på att möta barn och ungdomar

Hon är själv en flitig läsare och vill därför uppmana andra att göra samma sak, läsa mera böcker – av alla dess slag. Detta år kommer kronprinsessan speciellt att satsa på att möta barn och ungdomar, även artisterna har en ungdomligare prägel. Hon ska bland annat besöka Hiphopfabrikken i Groruddalen.

– Jag älskar verkligen böcker och är rädd att läsandet kommer att minska. Det finns verkligen en bok för alla, säger kronprinsessan Mette-Marit.

kronprinsessan Mette-Marit

Sedan kronprinsessan Mette-Marit fick diagnosen lungfibros har hon tvingats dra ner på både resande och en hel del kungliga uppdrag. Men vissa saker vill hon bara inte skippa.

Läs mer

Foto: TT och Foto: Christian Lagaard/Det kongelige hoff

Annons