Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit bekräftar sorgliga beskedet med kronprins Haakon – efter 22 år som gifta

13 mar, 2023, 15:00 

Kronprinsessan Mette-Marit har ett tråkigt besked att ge angående sig själv och kronprins Haakon.

Annons

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har varit tillsammans i 24 år, varav 22 som gift par. De har mer eller mindre blivit vuxna tillsammans, och snart är tanken att de ska fira en ny milstolpe.

I år firar nämligen både Mette-Marit och Haakon en speciell födelsedag. De fyller ett halvt sekel – 50!

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Kronprinsessan Mette-Marits sorgliga ord

Det finns ett formellt firande planerat, vilket anspelar på att Mette-Marit och Haakon levt i fem decennier. Kronprinsparet ska resa runt i Norge och uppleva nationen på olika vis.

"De fem resorna kommer tillsammans bilda en berättelse om olika delar av vårt samhälle – om både det gamla och nya Norge, om vilka vi är och om vad som har format oss som folk. I augusti bjuder kronprinsparet gäster från hela landet till ett födelsedagsfirande", skriver kungahuset i ett pressmeddelande.

Annons

Norge ser fram emot ett magnifikt firande. Tyvärr delas inte folkets entusiasm av huvudrollsinnehavarna.

När Mette-Marit fick frågan om födelsedagen gav hon ett ganska vemodigt besked.

– Jag tycker att vi har jobbat länge med vad för slags firande vi har lust med, för jag tror inte att någon av oss egentligen har lust att fira. Det är väl kanske naturligt när man fyller 50, säger Mette-Marit till norska Se og hör.

Men vi får hoppas att Mette-Marit släpper åldersnojan och tänker om. För i sommar blir det kalas – och då ska man inte gå runt och bära på en massa ångest.

"Ska utnyttja tillfället"

Hur ser då festplanerna ut? Jo, kungafamiljen hyllar Mette-Marit och Haakon med en stor gårdsfest på Kungliga slottet i Oslo, och gästerna kommer från hela Norge. Lite som det norska svaret på svenska kungafamiljens Sverigemiddag.

"Kronprinsparet vill utnyttja det här tillfället till att fira det Norge som vi har skapat tillsammans under de här 50 åren. Och dagen som har valts är kronprinsparets bröllopsdag", meddelar det norska hovet.

En sak är säker – nära vänner kronprinsessan Victoria och prins Daniel lär definitivt bli inbjudna!

Annons