Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit kopierar Victoria – här dyker kronprinsessorna upp i identiska klänningar

29 sep, 2022, 09:00 

Det kan man kalla klädkrock!

Annons
Så tar Victoria över som drottning – steg för stegBrand logo
Så tar Victoria över som drottning – steg för steg

Kungligt mode är en vetskap för sig, och prinsessornas klädval intresserar folk över hela världen. Någon lyxig klänning, en ärvd tiara, eller kanske ett hiskeligt dyrt smycke – ja, det mesta väcker reaktioner och uppmärksammas vitt och brett.

Det är därför inte konstigt att det skapar skriverier när två kronprinsessor råkar välja precis likadana plagg – som Mette-Marit och Victoria gjort!

Victorias favoritmärke

Kronprinsessan Victoria är en stilförebild på många vis. Trots hennes stora tillgångar, och att lyxdesigners förmodligen står på rad för att få vår framtida drottning att synas i ett av deras plagg, graviterar hon ofta mot både svenskt och återbruk.

En av Victorias favoritmärken är dessutom inte särskilt dyrt, hon syns inte sällan i plagg från H&M, från deras hållbara kollektion! Triss i medvetet mode alltså – hållbart, svenskt och inte för dyrt.

Precis ett sådant plagg bar hon i mars 2018, när hon var på kungligt uppdrag. Hon dök upp på konferensen på temat Discussions on water i en grön sidenklänning med ljust mönster. Till den bar hon en matchande grön väska, och markerade midjan med ett bälte i samma färg – stilrent värre!

Kronprinsessan Victoria på konferens i mars 2018.
Victoria i sin vackra gröna klänning.

Mette-Marit kopierar kronprinsessan Victoria

Nu verkar trenden ta tagit sig över landsgränsen, och det är ingen mindre än Victorias norska motsvarighet Mette-Marit som dykt upp i ett identiskt plagg. Det är danska Billedbladet som rapporterat om klädkopieringen.

Annons

Ett och ett halvt år senare var Mette-Marit strålande vacker i en likandan H&M-klänning, när kronprinsparet besökte norska Skjåk i september 2019.

Det verkar minst sagt vara en prinsessfavorit. I måndags dammande Mette-Marit av klänningen igen vid invigningen av Innovationsveckan som pågår i Oslos rådhus tills den 29 september.

Norska kronprinsessan Mette-Marit på invigningen av Innovationsveckan i Oslo rådhus
Mette-Marit var precis lika vacker i sin!

Enligt sajten Ufo No More har Victoria burit den fyra gånger till efter hon visade upp den första gången, senast i maj i år. Ett proffs på att återanvända – klimatsmart, och snällt för plånboken!

Foto: TT

Annons