Mette-Marits hälsa – nya bilderna avslöjar

Mette-Marits hälsa – nya bilderna avslöjar

Mette-Marit lider av en kronisk sjukdom vilket gör henne extra känslig för infektioner.

Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon
Slå på ljud

Mette-Marit tvingades ställa in uppdrag förra veckan på grund av sjukdom och den här veckan fick Haakon isoleras efter misstänkt kontakt med en person som har konstaterats smittad av coronaviruset.

Men Mette-Marit slapp karantän och är nu frisk och kry igen! Under torsdagen var hon på uppdrag vid ett vaccincenter, där hon hade en tydlig uppmaning:

Det är otroligt viktigt att alla vaccinerar sig, inte bara för sig själv men också för andra. Jag vill uppmuntra folk till att ta den, sa Mette-Marit under besöket enligt VG.

Kronprinsessan Mette-Marit besökte vaccincentret i Hausmannsgate I Oslo.

Lise Åserud

Mette-Marit dök upp utanför vaccincentret Grünerløkka i Oslo klädd i stilig marinblå ullkappa och bärandes munskydd under hela besöket. Med sig hade hon en korg med julgodsaker som hon gav till en representant för centret. Så skönt att se Mette-Marit pigg och igång med arbetet igen!

Tre år har gått sedan kronprinsessan Mette-Marit diagnosticerades med den kroniska sjukdomen lungfibros.

Lise Åserud

Redan från start var Mette-Marit ärlig med att hennes arbetskapacitet kommer att variera beroende på dagsformen.

Pandemin har gett ett extra lager av oro, Mette-Marits diagnos innebär ju att hon är riskgrupp. Detta gjorde att oron spreds i Norge när nyheten om hennes sjukdom spreds i förra veckan, men under lördagen kom ett lugnande besked:

– Kronprinsessan har testat negativt för corona, sa norska hovets assisterande kommunikationschef Sven Gjeruldsen, enligt norska Se och hör.

LÄS MER: Mette-Marit sjuk – tvingas ställa in Nobelfesten

LÄS MER: Sanningen om Victorias relation med Mette-Marit

LÄS MER: Mette-Marit visar upp sitt hem: ”46 rum och kök!”