Mette-Marits son helt förändrad – nya bilderna väcker reaktioner

Vidar Ruud

Prins Sverre-Magnus har vuxit upp! Förändringen syns tydligt på de nya bilderna från Norge.

Slå på ljud

Kungliga barn växer upp i offentlighetens ljus och det är inte alltid helt lätt. I Sverige är de kungliga barnbarnen fortfarande små, mest Estelle på nio år som äldst i sin generation.

Men i våra skandinaviska grannländer har den yngre generationen börjat bli vuxna och i vissa fall startat sina egna liv. Så som prins Nicolai i Danmark, som flyttat hemifrån och nu bor med sin flickvän i Köpenhamn medan pappa Joachim, mamma Marie och de två yngsta syskonen bor kvar i Paris, där Joachim jobbar på det danska konsulatet.

I Norge är prinsessan Ingrid Alexandra, 17, äldst och det märks att hon ökat sitt engagemang när det kommer till kunglig representation det senaste året. Lillebror Sverre-Magnus är bara ett år yngre men har inte varit lika framträdande i sin roll, vilket är naturligt. Ingrid Alexandra är ju den blivande arvtagaren till tronen, när Haakon blir kung kommer hon att bli kronprinsessa.

Prins Sverre-Magnus förändring på nya bildenm

De yngre syskonen har därför ofta möjlighet att få fortsätta vara barn lite längre tid än de äldre, men det kommer en tid då även de växer upp. Så verkar ha skett nu! På de senaste bilderna från det norska hovet reagerar många på att Sverre-Magnus ser så vuxen ut. I stilig kostym och med en rak hållning som hade kunnat sätta även de mest luttrade kungligheter på plats så ser han minst sagt kunglig ut.

Förra årets julfoto.

Håkon Mosvold Larsen

I det senaste inlägget ser vi Sverre-Magnus visa upp familjens nya hund, Molly Fiskebolle, och han har skippat glasögonen, vilket gör att han får en helt annan uppsyn. Så härligt att följa denna fina familj genom åren, då de delat med sig av både det roliga men också det lite mer svåra.

Årets julfoto!

Lise Åserud

LÄS MER: Mette-Marit sjuk – tvingas ställa in Nobelfesten

LÄS MER: Sanningen om Victorias relation med Mette-Marit

LÄS MER: Mette-Marit visar upp sitt hem: ”46 rum och kök!”