Miljökämpen Harry tog privatjet till polomatch – kritiseras för hyckleri

“Miljökämpen” Harry tog lyxjet hem från en polomatch i Colorado – samtidigt som han bara månader tidigare hållit föreläsningar om klimatförändringarna. “Enormt hyckleri”, dundrar kunglige författaren Tom Quinn.
Slå på ljud

Harry har upprepande gånger föreläst om de klimatförändringar som sker och uppmanat världen till ökat miljötänk. Men häromdagen sågs han landa i Kalifornien i sin väns lyxjet, rapporterar brittiska tidningen The Sun.

Det 20-sitsiga jetplanet kostar över en halv miljard kronor (45 miljoner pund) och tillhör miljonären Marc Ganzi, som är en nära vän till Harry.

På torsdagen tävlade han i en polomatch i Colorado, efter matchen tog Harry vännens privatplan och återvände till Santa Barbra där han bor med Meghan och barnen på den 18 671 kvadratmeter stora herrgården.

Harrys resor med privatjets kritiseras – efter miljöpredikan

Flygplansfärden i samband med den korta vistelsen skedde bara några månader efter Harry predikat om klimatet, och hur viktigt det är att börja agera i syfte att rädda miljön.

Den kungliga författaren Tom Quinn anser nu att Harry har dubbelmoral.

”Det här verkar vara ett enormt hyckleri, med tanke på hur mycket han talar om klimatförändringar, säger han till The Sun och fortsätter:

”Harry verkar se sig själv som någon som vägleder resten av världen, medan hans eget beteende inte är relevant. ”

LÄS MER: Drottning Elizabeth slår tillbaka efter Meghans och Harrys kritik

Meghans och Harrys resor – sex av tio med privatplan

Det är inte första gången som det riktas kritik mot Harry och Meghan för att ha åkt med privatjets med enorma utsläpp.

År 2019 avslöjade The Sun att sex av tio av parets rundresor skett via privatplan sedan de gifte sig året innan, samtidigt som Harry fortsatt föreläsa om miljön.

"Jag tror att klimatförändringar och psykisk hälsa är två av de mest angelägna frågorna vi står inför.", sa han i en intervju med Oprah Winfrey i maj och tillade:

”Det är ganska deprimerade för barnen som växer upp i dagens värld. Beroende på var du bor så brinner antingen ditt hemland eller så ligger det under vatten, och hus och skogar förintas."

Enligt Harry själv sker 99 procent av hans resor via kommersiella flygningar.

Foto: TT

LÄS MER: Skandalen som skakar norska kungafamiljen – bilderna kungen försökte stoppa

LÄS MER: Exklusivt! Kungens vansinnesfärd i lyxbilen – ögonvittnet berättar

LÄS MER: Suzanne Sjögrens verkliga relation till ex-makens nya fru Charlotte Perreli